Oliver Kan (©AFP)
Oliver Kan (©AFP)

Veliki je klub, ali se ovog puta nije tako poneo: Bajern zabranio Kanu da se pojavi na proslavi titule!

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.05.23. | 22:10

"Bio je to najgori dan u mom životu, oduzeti mi priliku da slavim sa momcima", izjavio je legendarni golman Bavaraca

Da nije tako surov i ne seče problem u korenu, Bajern definitivno ne bi bio tu gde je danas. Međutim, mnogi se u Nemačkoj pitaju da li su čelnici kluba posle epiloga u poslednjem kolu šampionske trke morali da povuku potez kakav su povukli. Naime, samo nekoliko minuta pošto su zvanično osvojili 11. uzastopnu titulu u Bundesligi, sa Alijanc arene su saopštili da se rastaju sa direktorskim tandemom Oliver KanHasan Salihamidžić. Legendarni golman bavarskog tima nije se ni pojavio u Kelnu na utakmici poslednjeg kola. Želeo je, ali mu iz kluba to nisu dozvolili!?

Nemački mediji prvo su u javnost izašli sa informacijom kako je grip razlog zbog kojeg ga nema na tribinama, pred kraj utakmice sa Kelnom kao razlog naveli to što je rastanak ugovoren još pre nekoliko dana, na poslednjem sastanku uprave kluba, ali se nedugo zatim na zvaničnom Tviter nalogu oglasio i Oliver Kan napisavši kako mu je klub zabranio da prisustvuje utakmici, samim tim i proslavi titule!

Izabrane vesti

"Neverovatno! Veliki kompliment i čestitke momcima! Uvek sam vam govorio ovo. Uvek dajte sve od sebe do kraja i nikada ne odustajte. Neverovatno sam ponosan na vas i na ovo dostignuće! Voleo bih da mogu da slavim sa vama, ali nažalost ne mogu da budem sa vama danas jer mi je klub to zabranio. Jedva čekam sledeću sezonu! Nećemo osvojiti samo 12. uzastopnu titulu Bundeslige!", napisao je Kan.

Želeli su nemački mediji da saznaju šta se konkretno dogodilo, te su brže-bolje kontaktirali Kana, mada nisu uspeli da "izvuku" nikakve detalje.

"Zabranjeno mi je iz kluba da putujem u Keln na utakmicu i da prisustvujem proslavi titule", konstatovao je Kan za Bild, dok je u izjavi za nemački Skaj bio nešto otvoreniji:"Bio je to najgori dan u mom životu, oduzeti mi priliku da slavim sa momcima."

Na kraju, bez obzira na to što je verovatno osvojena na slađi način nego svaka od prethodnih deset, bacili su čelnici bavarskog kluba senku na ovogodišnju titulu svega nekoliko minuta pošto su je osvojili. Jer veliki klub, kakav Bajern definitivno jeste, ne ophodi se na ovaj način prema čoveku što mu je kao igrač doneo 24 trofeja i u njemu proveo skoro dve decenije, što kao igrač, što kao funkcioner, ma koliko loš posao da je odradio kao direktor.

I dok je Kan za ovakvu odluku uprave kluba očigledno znao i ranije, Salihamidžić čini se nije, na šta ukazuje način na koji je - vrlo emotivno - proslavio pobedonosni gol Džamala Musijale proslavio vrlo emotivno, ali i dešavanja na terenu nedugo po završetku meča kada je ušao u raspravu sa predsednikom kluba Herbertom Hajnerom tokom koje kao da je želeo da mu poruči – zar da iz medija saznam da sam bivši?

Ipak, morao je da se pomiri sa odlukom kluba.

"Bajern je iznad svih nas i imao sam zaista dobar razgovor sa Ulijem (Henesom, prim.aut) i Herbertom. Želim da ostanem Bajernom prijatelj", rekao je posle meča Salihamidžić.

Nije Braco krio da mu je teško pala vest o rastanku.

"Naravno da bih voleo da sam nastavio da radim u klubu, jer sam zaista želeo da osvojim još jednu Ligu šampiona sa ovim timom. Ovaj tim je zaista dobar. Ima dobar karakter, dobre mlade igrače i generalno je dobar miks. Ovo je za mene vrlo emotivno, situacija nije nimalo laka. Uvek sam emotivan kada se radi o Bajernu. Imao sam dosta teških trenutaka, ali i mnogo dobrih takođe. Zbog toga želim da se zahvalim svima na prethodnih šest godina", rekao je Salihamidžić.

Predsednik Bavaraca Herbert Hajner s druge strane nije pokazao ni trunku emocija.

"Odluka da se rastanemo sa Oliverom Kanom bila je sve samo ne laka za Nadzorni odbor. Kako bilo, zbog celokupnog razvoja situacije, doneli smo odluku da izvršimo promenu u vrhu Upravnog odbora", izjavio je Hajner posle meča. Morao je bolje. Od klupske legende i jednog od najtrofejnijih u istoriji Bajerna nije smeo da se oprosti na ovaj način.


tagovi

Oliver KanBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara