©Reuters
©Reuters

Veliki korak Kila ka Bundesligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 20:17

Minimalac protiv Hanovera dovoljan za skok na drugo mesto

Fudbaleri Holštajn Kila nalaze se jako blizu plasmana u Bundesligu. U okviru zaostalog susreta 26. kola savladali su Hanover na svom stadionu (1:0), te su tako zauzeli drugo mesto na tabeli, koje obezbeđuje direktan plasman u elitni rang.

Rode su tako preskočile Grojter Firt, od kojeg imaju bod više i utakmicu manje, pa tako pred poslednje tri utakmice u sezoni drže sve u svojim rukama. Imaju i šest bodova više od četvrtoplasiranog Dizeldorfa, a do kraja sezone iz očekuju okršaji sa Regensburgom (14. na tabeli), Karlsrueom (deveti) i desetoplasiranim Darmštadom. Od pomenutih timova jedino Regensburg će imati takmičarski motiv, kako se bori za opstanak. Karlsrue i Darmtad su ušuškani u sedini tabele, daleko od promocije, ali i opasne zone. Hanover je nastavio da posrće, 13. je na tabeli, ali je na vreme obezbedio opstanak.

Izabrane vesti

Kil je oprezno ušao u meč, svestan njegove važnosti, a u finišu prvog dela igre je stigao do zlata vrednog boda. U nastavku se ipak povukao, pa je Hanover imao nekoliko izglednih prilika da dođe do poravnanja, ali je odbrana domaćina izdržala, te je tako četa Olea Vernera na pragu istorijskog plasmana u najviši rang.

Gol odluke pao je u 44. minutu. Fabijan Ris je centrirao sa leve strane, pronašao je usamljenog Fina Bartelsa na drugoj strani. Odbrana Hanovera je zaboravila 34-godišnjeg vezistu Kila, kojem nije bilo teško da sa ivice peterca upiše deveti pogodak u sezoni.

CVAJTA – ZAOSTALI MEČEVI

Ponedeljak

Kil - Hanover 1:0 (1:0)

/Bartels 44/

20.30: (1,65) Hamburg (3,80) Nirnberg (5,50)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

CvajtaHolštajn KilHanoverFin Bartels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara