Veliki planovi Nikole Čumića: Kup, treće mesto i 15 golova do juna

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.01.23. | 09:38

“Ovde mi je najlepše u karijeri”, poručuje krilni fudbaler Vojvodine

(od izveštača Mozzart Sporta iz Beleka)

Na adresu Vojvodine od selektora Dragana Stojkovića Piksija stigla su tri poziva za prijateljski susret naše reprezentacije sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji se igra 26. januara u Los Anđelesu. Osim Mirka Topića i Veljka Simića, pozivnicu je sasvim očekivano dobio i Nikola Čumić, najbolji pojedinac i golgeter novosadske Stare dame u prvom delu sezone. Ipak, brzonogi ofanzivac Lala u dogovoru sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem i direktorom Dikom Stojanovićem odlučio je da preskoči pomenutu utakmicu, kako bi mogao da sa Vojvodinom prođe kompletne pripreme u Turskoj.

Izabrane vesti

“Pojedini mediji su pomalo tu vest preneli na pogrešan način... Meni je velika čast i zadovoljstvo što sam dobio poziv za reprezentaciju i ako on ponove stigne, biću jako srećan. Ovog puta sam pozvao selektora Dragana Stojkovića Piksija i direktora Diku Stojanovića i nakon razgovora sa njima odlučio da do kraja odradim pripreme sa Vojvodinom. Poslednje tri godine nisam imao pripreme, jer gde god sam igrao bio je takav tempo da sam tokom zime imao svega tri, četiri slobodna dana i to je sve. Takođe, letos sam se kasno priključio ekipi i zato sam odlučio da sad ostanem do kraja, da pokupim sve taktičke zamisli trenera i da se što bolje fizički pripremim, jer mi je stalo do toga da imamo uspešnu sezonu”, rekao je Čumić novinarima u Beleku.

A uspešna sezona za Čumića znači?

“Osvajanje trofeja Kupa i zauzimanje trećeg mesta, što garantuje grupnu fazu u Evropi”.

Vojvodina je jesenji deo Mozzart Bet Superlige završila na petom mestu sa 33 osvojena boda. Dva boda više ima četvrtoplasirani Čukarički, a šest bodova Novosađani zaostaju za TSC-om, koji je na trećem mestu.

“Mogli smo mnogo bolje u prvoj polusezoni. Ta utakmica protiv TSC-a je napravila prevagu, tada smo izgubili praktično dobijenu utakmicu, što je na kraju napravilo razliku između TSC i nas. Međutim, mnogo je utakmica do kraja, igra se i plej-of, tako da ćemo se sa svima iz gornjeg dela tabele sastati još dvaput. Jaki su konkurenti pre svih Čukarički i TSC, a takođe tu je i Novi Pazar, koji je jako dobra ekipa. Poseedujemo kvalitet i nadam se da ćemo na kraju ostvariti pomenute ciljeve”.

Vojvodina će prolećni deo sezone otovriti velikim derbijem na “Marakani” protiv šampiona Crvene zvezde.

“Smatram da možemo da se nosimo sa svim protivnicima. Ako u svaku utakmicu uđemo maksimalno motivisano, onda sigurno neće biti problema. Možemo svakog da pobedimo, pa čak i Zvezdu u prvom kolu nastavka sezone”.

U prvoj kontrolnoj utakmici Voša je slavila protiv mađarskog Pakša (2:1). Čumić je zadovoljan izdanjem svoje ekipe, posebno ako se ima u vidu da je to tek prva prijateljska utakmica.

“Tokom pauze smo imali program koji smo svi ispoštovali i većina igrača je dosta spremno započela ove pripreme. To nam je mnogo olakšalo posao i preostaje nam samo da nastavimo u još jačem ritmu. Zadovoljan sam kako smo izgledali fizički u prvom meču. Naravno, teške su noge, jer je to ipak prva utakmica na pripemama, a dan ranije smo imali težak trening. Prijateljske utakmice služe za to da se kroz njih spremamo, ali smo juče pokazali i karakter i upisali pobedu, što je najbitnije. Verujem da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje, a važno je da pobeđujemo i naučimo da igramo takmičarski”.

Čumić ističe da je izuzetno srećan u Vojvodini i priznaje da ni sam nije očekivao tako dobra izdanja u prvoj polusezoni.

“Igrao sam u više različitih klubova, u različitim zemljama, ali ovde proživljavam najlepše trenutke moje dosadašnje karijere. Nisam mogao ni da zamislim da ću imati tako dobru statistiku i da ću postići toliko golova. Jako sam srećan, lepo sam se uklopio, prijaju mi saigrači i cela atmosfera u klubu. Takođe i navijači su izvanredni, oni su naš dvanaesti igrač. Sve mi je to dodatni motiv da se još više borim za dres Vojvodine. Želim da u narednih šest meseci pružim i još bolje partije”.

Nikola je trenutno, uz Veljka Simića, najbolji strelac ekipe, a obojica su u jesenjem delu šampionata postigli po šest pogodaka. 

“Simić i ja smo jako dobri drugari i voleo bih da obojica završimo sezonu sa po 15 golova. Ne opterećujem se time da bude najbolji strelac, jer mi je najvažnije da ekipa pobeđuje”.

Zadovoljan je Čumić svojom trenutnom foromom, ali vidi prostor i za dodatni napredak.

“Došao sam spreman na pripreme, jer sam trenirao vredno tokom pauze. U ove tri nedelje nastojim da radim dodatno, kako bih maksimalno spreman dočekao nastavak šampionata. Cilj mi je da u ovoj polusezoni prikažem najboljeg Nikolu Čumiča do sada”, zaključio je Vošin krilni fudbaler Nikola Čumić.


tagovi

Nikola Čumićveljko simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara