Razočarani fudbaleri Uniona (©Reuters)
Razočarani fudbaleri Uniona (©Reuters)

Veliki poraz Vojvodine čete: Fenjeraš u 96. minutu možda i rešio pitanje prvaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.01.21. | 02:36

Union Kalera izgubio utakmicu koju nije smeo

Rezultat koj je malo ko u Čileu mogao da očekuje.

Union Kalera, drugoplasirani tim prvenstva koji je pobedom mogao da se izjednači po broju bodova s vodećim Universidad Katolikom, izgubio je na svom terenu od - do ove utakmice - poslednjeplasiranog Deportes Ikikea!

Izabrane vesti

Gosti su slavili 2:1 i došli do značajnih bodova u borbi za opstanak. I to, golom u šestom minutu nadoknade, kada je krilni napadač na pozajmici iz argentinskog Veleza, Gvido Mainero, iskoristio očajno postavljanje domaćih defanzivaca i nespretno istrčavanje golmana Aleksisa Martina. Prethodno je Dijego Fernandez vrlo lepo šutirao sa ivice kaznenog u 64. minutu, čime je anulirao vođstvo Uniona stečeno u 26. minutu, kada je Andres Vilčes bio brži od protivničkog igrača i uklizavanjem poslao loptu u mrežu.

Daleko od toga da je sve izgubljeno za igrače Union Kalere, jer do kraja ima još četiri kola, a u pretposlednjem se sastaju s vodećim Universidadom, ali bila je ovo odlična prilika da iskoriste pad forme jedinog konkurenta u šampionskoj trci i poravnati uđu u sam finiš. Moraće sada Argentinac hrvatsko-italijanskog porekla, Huan Pablo Vojvoda, dobro da se potrudi da vrati moral i samopouzdanje svojim igračima, koji su u prilici da donesu klubu prvu titulu od osnivanja 1954. godine.


ČILE 1 – ODLOŽENI MEČ 25. KOLA

Union Kalera - Deportes Ikike 1:2 (1:0)

/Vilčes 26 - Fernandez 64, Mainero 90+6/



tagovi

ČileUnion La Kalera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara