Veliki progres Dejana Joveljića: Investiraš 10 posto neto zarade u fizičku spremu i igraš sezonu karijere

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.03.21. | 12:55

Mladi srpski napadač odigrao sjajan meč protiv Rida i podebljao odlične brojke

Kada je odlazio iz Crvene zvezde za četiri miliona evra u Ajntraht iz Frankfurta, oko Marakane su kružile priče da niko ne spori talenat i veštine Dejana Joveljića, ali da tog leta 2019. godine nije bio spreman za top nivo fudbala. Srpski šampion je i u tom periodu radio po devizi „sve i odmah“, bio je potreban proveren i iskusan kadar za novi pokušaj ulaska u Ligu šampiona. To se na kraju desilo, pa je transfer Dejana Joveljića ostao ispod radara, kao i večito pitanje da li je Crvena zvezda mogla da ga još malo sačeka i značajno mu podigne cenu na evropskom tržištu.

Istina je da je momak rođen 1999. godine tada bio daleko od maksimuma, makar što se tiče telesne snage. Delovao je kao dečak u zakasnelom puberetetu, čije telo se još razvija. Jasno je bilo da će mladi reprezentativac Srbije, teško dobiti šansu u redovima Bundesligaša i da u konkurenciji Silve i Pasijensije teško može da računa na sigurne minute. Dijagnostifikovao je to i trener Ajntrahta Adi Hiter, rečima da je u pitanju dečak i saopštio mu da je za njegovu karijeru bilo najbolje da ode negde na kaljenje.

Izabrane vesti

Vojnički nastrojen i vaspitan Dejan Joveljić je prihvatio da se preseli u redove austrijskog Volfsbergera, napravi korak unazad, koji bi mogao da ga dovede do željenog nivoa. I kada je igrao u Crvenoj zvezdi pričalo se o Joveljićevoj posvećnosti, netipičnom karakteru i finoći kada je reč o fudbalerima. Možda je i zbog toga Dejan Joveljić na dobrom putu da ponovo igra u Bundesligi.

Ove sezone momak iz Bijeljine igra najbolji takmičarski fudbal. Postigao je devet golova u austrijskoj ligi, dva puta je pogađao mrežu Fajenorda u mečevima Liga Evrope. I deluje mnogo jače i spremnije nego u periodu kada je nosio dres Crvene zvezde.

Pokazala je to i nedeljna utakmica sa Ridom, ubedljivo najbolja kada je reč o seniorskim dostignućima Dejana Joveljića. Uspeo je nekadašnji omladinac crveno-belih da postigne gol, asistira Slovencu Dariju Vizingeru i na kraju iznudi penal za ubedljiv trijumf austrijskog predstavnika u Ligi Evrope.

Lepe cifre iza sebe ima Dejan Joveljić, ali veliki progres u njegovoj karijeri došao je kao posledica već nabrojanih navika i načina života koji flertuje sa spartanskim običajima. Kao profesionalac Ajntrahta iz Frankfurta Joveljić zarađuje 450.000 evra na godišnjem nivou. Ugovor daleko od top nivoa, ali novac koji garantuje lep i bezbrižan život.

Dobar deo te zarade Dejan Joveljić je investirao u sebe. Ili svoju budućnost, da budemo još precizniji. Naime, 10 posto od godišnjeg ugovora mladi napadač je potrošio kako bi obezbedio individulani rad kod jednog od poznatijih stručnjaka za fizičku spremu u Evropi i tako poboljšao reference koje mu nedostaju. Budite realni: ko bi od vas bio spreman na takva ulaganja, koja nisu garancija prosperiteta.

Očigledno je da je Dejan Joveljić pogodio sa klubom i jačinom takmičenja. Potvrdio se i u Ligi Evrope, gde je pored golova Fajenordu upisao i asistenciju protiv CSKA iz Moskve. Međutim, mnogo toga će, što se tiče daljeg razvoja, biti jasnije u junu kada se bude vratio u Frankfurt. Ajntraht nije želeo da stavlja otkupnu klazulu u ugovoru o pozajmici, ali je jasno da će Joveljića ponovo dočekati paklena konkurencija. Moraće još jače da ulaže u sebe.


tagovi

Dejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara