Vinisijus Žunior (© Reuters)
Vinisijus Žunior (© Reuters)

Veliki Realov projekat: Vinisijus 2028! Plata skače na 10.000.000 evra, otkup na milijardu

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 08:05

Brazilac je oduševio Madriđane ove sezone

Spektakularnim izdanjima Karim Benzema je istakao kandidaturu za Zlatnu loptu, prostire se crveni tepih za dolazak Kilijana Mbapea, navijači se dive kako Luka Modrić odoleva zubu vremena, a uprava Reala sprema jedan od većih projekata za budućnost, osim sve izvesnijeg potpisa napadača Pari Sen Žermena. A ta operacija nosi naziv „Vinisijus 2028“.

Brazilac je toliko oduševio ne samo špansku, već planetarnu javnost da su na stadionu „Santjago Bernabeu“ rešili da mu ponude nastavak saradnje pod daleko boljim uslovima. A trenutno je Vinisijus Žunior tretiran kao da je nebitan fudbaler, a ne jedan od najboljih u ekipi Karla Ančelotija u sezoni na izmaku.

Izabrane vesti

Njegova primanja se nisu menjala otkako je 2018. stigao iz Flamenga. Nalazi se u rangu sa Danijem Sebaljosom, Andrejom Luninom i Hesusom Valjehom. A to nisu ni rezerve, već rezerve rezervi. Vinisijus zarađuje 3.200.000 evra godišnje, sa bonusima izlazi na 4.000.000 evra, ali je to skromno u odnosu na ono što pruža. Igra fenomenalno i sa 21 golom i 20 asistencija je treći fudbaler u poslednjih 15 godina Reala sa najmanje po 20 datih i nameštenih golova, posle Kristijana Ronalda i Karima Benzeme. Takav učinak naterao je predsednika Florentina Pereza da mu podigne platu, prema saznanjima Marke trebalo bi da iznosi oko 10.000.000 evra.

I drugi detalji ugovora će biti promenjeni. Najpre dužina trajanja. Sadašnji je oročen do juna 2024, a novi bi trebalo da glasi do leta 2028, a ako ga odradi do kraja onda će provesti deceniju u Madridu. Drugi se tiče otkupne kaluzule. Trenutna je postavljena na 350.000.000 evra, Real planira da u novi stavi obeštećenje od ravno 1.000.000.000 evra. Kao što je Barselona uradila sa Pedrijem i Ansu Fatijem.

Kraljevski klub je planirao da novi ugovor sa Vinisijusom produži tokom zime kad je video da mu je ovo najbolja sezona u karijeri, ali je onda rešio da sačeka kraj. Ispalo je sjajno, jer je Žunior dodatni podigao nivo igre, postao manje sebičan, a više konkretan i značajno uticao na osvajanje titule i plasman u finale Lige šampiona. Verovatno će zvanična potvrda dogovora sačekati kraj meča sa Liverpulom u Parizu, ali niko u Madridu nema dilemu da će papiri biti uskoro potpisani.

A onda će se preći na još jednu odnovu saradnje. Sa Lukom Modrićem.


tagovi

Real MadridVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara