Gvido Rodrigez (©AFP)
Gvido Rodrigez (©AFP)

Veliki rezovi u Arsenalovoj vezi: Ide kvartet, stiže Gvido Rodrigez?

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.03.21. | 11:10

Otkupna klauzula čak 80.000.000 evra

Nije lako udzići posrnulog velikana, shvatio je to već i Mikel Arteta. Jer iako nije ni blizu da Tobdžije podigne na nivo na kojem su bili pod Arsenom Vengerom već mora da izvrši potpunu rekonstrukciju ekipe. Konkretno veznog reda. A u tom cilju Arsenalovi skauti su posebno angažovani na jugu Španije, meta je Betisov Gvido Rodrigez.

Reč je o argentinskom reprezentativcu koji je u januaru 2014. stigao iz meksičke Amerike za svega 3.000.000 evra. S tim da je Amerika zadržala i 30 odsto od narednog transfera, a Betis se, predostrožnosti radi, dosetio da u ugovor ubaci i izlaznu klauzulu u visini od 80.000.000 evra.

Izabrane vesti

Jasno je da Verdiblankosi neće dobiti ni izbliza toliko, ali jeste on pokazao kvalitet u Andaluziji. Izbacio je iz tima Vilijama Karvalja i Betis je posle pet pobeda u šest kola dospeo do deobe petog mesta na tabeli Primere.

Arsenal svakako mora da kupuje. Lukas Toreira i Mateo Genduzi će verovatno biti prodati, dok bi Dani Sebaljos i Martin Edegard mogli da se vrate u Real. Nije sigurna ni budućnost Džoa Viloka i Ejnslija Mejtlend-Najlsa. Ako bi svi otišli – mada nije ni to realno – Arteti bi na raspolaganju ostali samo Granit Džaka, Mohamed Elneni i Tomas Parti, koji muke muči sa povredama.

Ranije se pisalo da Todžije prate i igre Brajtonovog Iva Bisume.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Gvido Rodrigez

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara