Aleksandar Čavrić (©Reuters)
Aleksandar Čavrić (©Reuters)

Veliko finale u Slovačkoj, Čavrić nišani novi trofej

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.05.23. | 09:57

Spartak u Trnavi dočekuje Slovan u ponedeljak od 15 časova

Slovan je konstanta slovačkog fudbala. Možda se ove sezone malo više mučio na domaćoj sceni dok je igrao Ligu konferencije (stigao do osmine finala), ali u finišu sezone je postavio stvari na svoje mesto. Aleksandar Čavrić, Vladimir Vajs junior i drugovi imaju priliku ovog ponedeljka od 15 časova da podignu prvi trofej u sezoni, pošto će sa Spartakom iz Trnave da odigraju finale Kupa Slovačke.

Možda je malo nepravedno, finale se ne igra na neutralnom terenu već na Spartakovom, ali jednostavno to je Slovacima nacionalni stadion, najbolji koji imaju. Tu igra reprezentacija svoje mečeve i logičan je izbor. Slovanovi navijači će svakako u velikom broju da doputuju iz Bratislave.

Izabrane vesti

Ova dva tima su se sastala pre samo tri dana u prvenstvu, u Bratislavi je Slovan slavio sa 1:0 golom srpskog napadača Čavrića iz penala, čime se vratio na lidersku poziciju na tabeli tri kola pre kraja takmičenja. Bila je to izuzetno važna pobeda za aktuelnog šampiona, posle nje je DAC Dunajska Streda poklekao pod pritiskom i izgubio od Podbrezova, pa se sve nactalo za duplu krunu.

Rekao sam igračima pre utakmice da me zanimaju samo tri poena, da ne razmišljaju o povredama i žutim kartonima. Cilj smo postigli. Popravili smo defanzivu u odnosu na prošlu godinu, ali sada nas očekuje novi okršaj. Nova borba za život, na ivici noža. Idemo u Trnavu da se pobijemo. Moramo da budemo pametni, jaki i spremni na borbu“, poručio je strateg Slovana Vladimir Vajs senior pred veliko finale.

15.00: (2,65) Spartak Trnava (2,95) Slovan Bratislava (2,75)

Spartaku prvenstveni derbi nije bio preterano značajan, pošto je u ligi svakako treći, sa minimalnom šansom da padne za jednu poziciju. Trener Mihal Gašparik je bacio sve karte na kup, pa je u Bratislavi odmorio najvažnije igrače.

Rotirali smo sa startnom postavom da bismo bili odmorniji. Sve smo podredili finalu kupa. Isprobao sam neke zamisli i elemente koje ćemo malo da doradimo za finale. Ne sme da nas ponese rasprodat stadion i vrela atmosfera. To bi bilo pogubno. Slovan je opasan na kontranapade, ima sjajne igrače i moramo da budemo oprezni“, rekao je Gašparik.

Ukoliko Slovan trijumfuje danas, Čavriću će to da bude peti pehar Kupa Slovačke. Uz to je osvojio do sada i četiri titule, a blizu je pete. Teško da je nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Genka i Orhusa očekivao baš da će da ima toliko uspeha kada je 2016. godine dolazio u Bratislavu.

U međuvremenu je 28-godišnji Srbin postao jedan od najvažnijih igrača Slovana. Ove sezone je zabeležio čak 49 nastupa u svim takmičenjima, postigao je 22 pogotka.

----------------------------

SVI OSVAJAČI KUPA SLOVAČKE

17 – Slovan Bratislava

7 – Spartak Trnava

6 – Inter Bratislava

5 – Košice

3 – Lokomotiva Košice

2 – Petražalka, Dukla Banska Bistrica, Trenčin

1 – Žilina, Tatran Prešov, Ružomberok, DAC Dunajska Streda, Puhov, Senjec, Zlate Moravce, Humenje, Jednota Trenčin

----------------------------

KUP SLOVAČKE – FINALE

Ponedeljak

15.00: (2,65) Spartak Trnava (2,95) Slovan Bratislava (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar ČavrićSlovan BratislavaSpartak TrnavaSlovačka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara