Đorđe Despotović (©Star sport)
Đorđe Despotović (©Star sport)

Veliko pojačanje u Podgorici: Đorđe Despotović potpisao za Budućnost!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 22:42

Bivši napadač Crvene zvezde posle šest meseci ponovo ima klub

Vratiće se Đorđe Despotović ponovo fudbalu u drugom delu sezone, ali ne u Kazanju, kako se učinilo krajem 2023. godine, već u – Podgorici. Iskusni napadač pojačaće Budućnost, najavio je crnogorski klub putem zvaničnog Instagram naloga.

Despotović, koji je od letošnjeg rastanka sa Arsenalom iz Tule bio bez kluba, u decembru je za ruske medije izjavio kako pregovara sa Rubinom oko povratka u klub, ali su iz Kazanja ubrzo demantovali 31-godišnjeg Srbina.

Izabrane vesti

Tako će, umesto u sredini u kojoj je ostavio najdublji trag, Despotović karijeru nastaviti u Budućnosti u kojem se nadaju da će im biti veliki adut u odbrani šampionske titule. U tu svrhu plavo-beli su tokom zimskog prelaznog roka pre bivšeg napadača Crvene zvezde angažovali još trojicu fudbalera – veziste Stefana Vukčevića i Miloša Raičkovića te krilo Igora Ivanovića.

Despotović se fudbalski školovao u Crvenoj zvezdi, ali je do dresa prvog tima stigao zaobilaznim putem. Preko Sopota, subotičkog Spartaka i Lokerena. Za crveno-bele je nastupao u sezoni 2014/2015, u kojoj je dao dva gola. Iz Ljutice Bogdana prvi put je otišao već februara 2015, na pozajmicu u kazahstanski Žetisu, zatim je leta iste godine zaigrao za Kairat, sa kojim je osvojio Kup Kazahstana, a potom je kao slobodan igrač pojačao Astanu i pomogao joj da stigne do dve titule.

Dobre igre u Kazahstanu odvele su Despotovića u Rusiju, gde je igrajući za Orenburg i Rubin imao najbolje momente dosadašnje karijere pre nego što je na zimu 2022. potpisao za Arsenal iz Tule. Tamo pak nije ispunio očekivanja, postigao je samo jedan gol za godinu i po dana, pa će posle šestomesečne pauze karijeru pokušati da oživi u Budućnosti, koja je na zimsku pauzu otišla kao lider crnogorskog šampionata, sa dva boda više od Dečića.



tagovi

Đorđe DespotovićBudućnost PodgoricaZimski prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara