Josip Drmić (Foto: Reuters)
Josip Drmić (Foto: Reuters)

Veliko pojačanje za Rijeku: Vratio se Josip Drmić

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 16:23

Švajcarski reprezentativac će i naredne sezone nositi dres Rijeke

Kako je i zvanično potvrđeno, Rijeka i Norič su postigli dogovor oko nove pozajmice, pa će Josip Drmić i naredne sezone braniti boje hrvatskog kluba. Proveo je na Rujevici i minulu polusezonu, dobro se pokazao, a s obzirom da Danijel Farke ne računa ozbiljnije na njegove usluge u Premijer ligi, prosleđen je Rijeci na još godinu dana.

Sjajno je odigrao prethodnu polusezonu, na 18 nastupa u HNL-u i Kupu Hrvatske postigao je sedam golova i zabeležio dve asistencije. Rijeka je žarko želela da nastavi saradnju sa napadačem koji je upisao 35 nastupa u dresu švajcarske reprezentacije i postigao 10 pogodaka. Na kraju je uspela u svojoj nameri, te je tako dobila veliko pojačanje i za predstojeću takmičarsku godinu.

Izabrane vesti

Priključio se Drmić pripremama Rijeke u Kranjskoj Gori i istakao da je prezadovoljan što je ponovo u klubu.

"Prezadovoljan sam i srećan sam što sam ponovo u Rijeci. Imam osjećaj kao da sam se vratio u porodicu. Svi su bili pozitivni i veseli oko mog dolaska, mislim da su se neki od saigrača malo i iznenadili jer nisu možda mislili da će doći do realizacije".

Nije delovalo da će Rijeka uspeti da ga vrati, ali je napadač istakao da je presudila obostrana želja.

"Rijeka se borila za mene i želela je da ostanem u klubu. Klub je bio uz mene kada mi je bilo najteže i na tome ću svima u Rijeci uvek biti zahvalan. Potrudili su se maksimalno, pokazali su želju i volju da me vrate i to je nešto što je meni kao igraču i osobi jako puno značilo".

Drmić ima 28 godina, karijeru je počeo u Cirihu 2009. godine, da bi se četiri godine kasnije preselio u Nirnberg. Proveo je potom sezonu u dresu Bajer Leverkuzena, a potom naredne četiri u Borusiji Menhengladbah. Norič ga je angažovao 2019. godine, kada je ušao u Premijer ligu. Upisao je 21 nastup u elitnom rangu engleskog fudbala i postigao jedan pogodak. U Čempionšipu minule sezone nije igrao, otišao je u januaru u Rijeku, za koju će nastupati i naredne sezone. S obzirom da mu ugovor sa Kanarincima ističe za godinu dana, posle pozajmice u hrvatskom klubu će izvesno postati slobodan igrač.

Pre Drmića su ovog leta u redove Rijeke stigli Horhe Obregon (Varaždin), Bernard Karica (Dinamo), Isah Abas (Majnc - pozajmica), Nedeljko Labrović i Prins Obeng (Šibenik).



tagovi

RijekaJosip DrmićNoričletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara