Mauro Zarate (©AFP)
Mauro Zarate (©AFP)

Veliko pojačanje Žuventuda – debituje Zarate

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.02.22. | 23:05

Bivši napadač Intera, Lacija, Vest Hema, KPR-a, Votforda i Fjorentine biće u centru pažnje protiv Aimorea (ponedeljak, 23.55) u 8. kolu šampionata Gaučo

Žuventud je loše otvorio šampionatu Gaučo, trebalo mu je sedam kola da bi uopšte došao do pobede. Brzo je postalo jasno da su zeleno-belima neohodna pojačanja, a pre desetak dana je stiglo najveće – Mauro Zarate. Slavni golgeter brojnih evropskih klubova je došao bez obeštećenja iz Amerike Mineiro, a priliku da debituje imaće noćas, od 23.55 časova protiv Aimorea.

Zarateovo prebogato iskustvo sa Starog kontinenta će da bude zlata vredno za Žuventud. Nekadašnji napadač Intera, Lacija, Vest Hema, Kvins Park Rendžersa, Votforda i Fjorentine je igrao u Ligi šampiona, Ligi Evrope, Premijer ligi, Seriji A… U domovini je sa uspehom nastupao za Velez i Boku Juniors, bio je dva puta prvak Argentine, osvojio je Kup Italije sa Laciom… Iako ima 34 godine, Zarate je preozbiljan igrač za ovaj nivo. Pogotovo za ekipu poput Aimorea, koja se takmiči u Seriji D, četvrtom rangu brazilskog fudbala.

Izabrane vesti

Veliko je pitanje međutim da li će Argentinac da bude starter, ili će da čeka priliku za debi na klupi. Sveće se na procenu trenera Eduarda Barosa, da li je Zarate spreman i koliko. Ako ostane na klupi, u startni tim će Pita ili Čiko.

Ono što je sigurno, Žuventud će noćas da bude bez defanzivaca Rafaela Forstera i Paula Enrikea, veziste Rikardinja i napadača Rikarda Buena.

23.55: (4,10) Aimore (3,20) Žuventud (1,90)

Kao što smo već napisali, Žuventud je prvu pobedu zabeležio u prošlom kolu. Savladao je Sao Hoze sa 2:0, ali je i dalje u zoni ispadanja jer ima samo šest poena. Aimore je bolje rangiran, osmi je na tabeli sa 10 bodova, a ukoliko danas trijumfuje, prestićiće Internasional i zauzeće treće mesto.

Žuventud i Internasional su jedini prvoligaši u šampionatu Gaučo, pošto je Gremio prošle sezone ispao u Seriju B. Direktno ga je eliminisao upravo Žuventud, pobedom u poslednjem kolu koja ga je ostavila iznad crte.

Aimore je član četvrtog ranga, a jedna od zvezda tima mu je Karlos Alberto, 33-godišnji vezista. Reč je o nekadašnjem igraču Atletiko Paranensea i Botafoga, koji je imao jednu kratku epizodu u Evropi, u dresu Birkirkare sa Malte.

Prošle sezone je Žuventud savladao Aimore sa 1:0. Bio je to četvrti uzastopni njihov duel na kojem nije viđeno više od dva pogotka.

Žuventudovi mečevi ove sezone nekako upadaju u taj okvir, samo su na dva viđena tri gola. Protiv Internasionala i Frederikensea je poražen sa po 2:1.

BRAZIL (ŠAMPIONAT GAUČO) – 8. KOLO

Subota

Gremio – Sao Luiz 4:0 (2:0)

Guarani de Bage – Frederikense 1:0 (0:0)

Nedelja

Brazil de Pelotas – Ipiranga 1:1 (0:0)

SER Kaksijas – Nobo Hamburgo 3:1 (1:0)

Ponedeljak

Sao Hoze – Internasional 3:2 (0:1)

23.55: (4,10) Aimore (3,20) Žuventud (1,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1ŽuventudMauro Zarate

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara