Milan Borjan
Milan Borjan

Veliko veče Milana Borjana: Stigao Pižona, još korak do Zvezdinog rekorda

Vreme čitanja: 1min | čet. 10.12.20. | 19:53

Veliki jubilej golmana crveno - belih u Češkoj

Utakmica još nije počela, ali Milan Borjan je najavljen na golu Crvene zvezde, što znači da će kapiten proslaviti veliki jubilej na stadionu Slovana iz Libereca.

Naime, reprezentativac Kanade će na stadionu kraj Nise 50. put braniti boje Crvene zvezde u evropskim takmičenjima. Na taj način zvanično će da izjednači rekord po broju utakmica na sceni Starog kontinenta, koji je do večeras bio u rukama četvrte Zvezdine zvezde ,Vladimira Petrovića Pižona.

Izabrane vesti

Ako ne ode iz kluba tokom zimskog prelaznog roka, a to se vrlo verovatno neće desiti, Milan Borjan će u februaru biti upisan zlatnim slovima u istoriju Crvene zvezde. Postaće igrač sa najviše nastupa u Evropi od osnivanja kluba, dakle od 4. marta 1945. godine.

Veliko dostignuće, posebno ako se ima u vidu da je Borjan sjajnim odbranama bio jak sastojak u svim uspesima crveno-belih u poslednje četiri godine. Njegove odbrane su pomogle da dva puta igraju u Ligi šampiona i još toliko puta prezime u Evropi.

Borjan je došao u klub 2017. godine. Niko tada nije verovao da će stići do velikog rekorda i rušenja Pižona. Posebno, pošto je Crvenoj zvezdi pre Borjanovog dolaska trebalo 17 godina da odigra 50 utakmica u Evropi.

Debitavao je u Zvezdi baš na evropskom meču protiv Sparte iz Praga. Crveno-beli su slavili sa 2:0.


tagovi

Milan Borjan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara