(©Reuters)
(©Reuters)

Veliko veče Usmana Dembelea: Sva četiri Barsina gola su njegova režija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 22:57

Bilbao deklasiran za poluvreme – 4:0

Teško je uhvatiti Barselonu ove sezone. U Ligi šampiona izgleda kao tim koji je negde između elitnog takmičenja i Lige Evrope, a u domaćem prvenstvu se pokazala kao preslaba za Real, a prejaka za ostale.

Novo kolo, novo lice Katalonaca. Bilbao je došao na Nou Kamp i doživeo debakl u prvih pola sata igre. Veliko veče imao je Usman Dembele, koji je obeležio utakmicu kao nekada Lionel Mesi u najboljim danima. Barselona je razbila Baske, a na svaki gol crveno-plavih Francuz je stavio svoj žig – 4:0.

Izabrane vesti

Ostala je Barselona da diše za vratom Realu, pokazala da je poraz u Klasiku nije psihološki pokolebao. Ali i dalje Ćavijem tim izgleda kao jo-jo, čas je gore, čas je dole, čas igra odlično, čas ne može da se sastavi.

Ove večeri Barsa je izgledala kao mašina u prvih pola sata. Sve joj se otvorilo kako bi svaki tim poželeo. Krenulo je od Usmana Dembelea i to na, za njega, atipičan način. Prvo je poslao „kiflu“, koju je Simon odbranio, ali posle toga je glavom na centaršut Levandovskog spustio loptu u mrežu.

Španski statističari su izračunali da je Dembele postigao 4.000. gol Barselone na Nou Kampu u istoriji Primere. Eto, bar se po nečemu upisao u klupsku istoriju...

Posle gola, francuski ofanzivac je preuzeo ulogu asistenta. Sjajnu utakmicu je odigrao Dembele, bilo ga je u svim akcijama, na kraju je popunio sve statističke kolone. U 18. minutu krilni napadač i desni bek su odigrali perfektnu akciju, onakvu kakvu teže svi bočni tandemi ovog sveta. Izbacili su Dembele i Serhio Roberto odbranu Bilbaa, a defanzivac je završio golom za 2:0.

Naravno, nije mogao da prođe meč, a da se mašina za golove zvana Robert Levandovski ne upiše u strelce. Jeste asistirao za pogodak, ali gol je gol. To je njegov osnovni posao. Njegova duševna hrana. Ovog puta se Dembele odužio Poljaku na centaršutu za prvi pogodak. Sjajno je Leva okrenuo čuvara ne penaltiku i poslao loptu u mrežu.

Mirniji tok je imala utakmica u drugom delu. Nije bilo brojnih šansi Barselone, najbolju je imao ponovo Pedri, koji je u 53. minutu pogodio stativu na dodavanja Serhija Roberta.

Menjao je Ćavi, bilo je jasno da Bilbao ne može da naudi njegovom timu, pa je to dovelo i do dodatnog pada tempa. Ali je Barselona ipak došla do četvrtog gola. Ponovo je Dembele bio asistent, a egzekutor Feran Tores.

Tri boda za Barsu i fantastično veče Usmana Dembelea. Možda je najzad sve kliknulo kod njega kako su se na Nou Kampu odavno nadali.

PRIMERA – 11. KOLO

Subota

Rajo Valjekano - Kadiz 5:1 (2:0)

/Palazon 44 pen, Garsija 45+1, Ležen 63, 89, Kameljo 79 - Baljiu ag 82/

Valjadolid - Real Sosijedad 1:0 (1:0)

/Serhio Leon 16/

Valensija - Majorka 1:2 (0:0)

/Kavani 52 pen - Murići 66 pen, Kang-In 83/

Real Madrid - Sevilja 3:1 (1:0)

/Modrić 5, Vaskez 79, Valverde 81 - Lamela 54/

Nedelja

Espanjol - Elče 2:2 (1:1)

/Puado 24, Brajtvajt 67 - Milja 11, Verdu 82/

Betis – Atletiko 1:2 (0:0)

/Ferkir 84 - Grizman 54, 71/

Đirona - Osasuna 1:1 (1:1)

/Lopez 45+1 - Barha 37/

Viljareal - Almerija 2:1 (0:1)

/Baena 56, Nikolson 90+4 - Melero 31/

Barselona - Atletik Bilbao 4:0 (3:0)

/Dembele 12, Serhio Roberto 18, Levandovski 22, Tores 73/

Ponedeljak

21.00: (1,80) Selta (3,60) Hetafe (5,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaUsman DembeleBilbaoPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara