©Star Sport
©Star Sport

Veljko Nikolić, glavna spona Zvezdine igre: Protiv Novog Pazara 33 uspešna dodavanja, a čak 16 unapred

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 14:18

Mladi vezista ukupno imao 85 posto uspešnosti u dodavanjima na otvaranju prolećnog dela sezone

Mladi Veljko Nikolić se ove sezone u potpunosti iskristalisao kao glavna spona Zvezdine igre na sredini terena. Odlični vezista to je pokazao i na premijeri prolećnog dela sezone u Novom Pazaru, gde je bio statistički najuspešniji igrač crveno-belih kada su u pitanju tačna dodavanja. Ne računajući golmana Borjana i defanzivce.

Nikolić je ukupno 33 od 39 dodavanja precizno uputio prema svojim saigračima, što predstavlja čak 85 posto uspešnosti. Od toga je čak 16 tačnih dodavanja bilo unapred. Nije gubio loptu ni u dribliznima, već je i tu bio uspešan sa dva od dva uspešna prodora.

Izabrane vesti

Vrlo dobro deluje i podatak da je 28 puta uspešno prihvatio loptu prilikom dodavanja koja su upućena ka njemu. Na samom terenu dikretno se istakao kod drugog gola srpskog šampiona, kada je presekao loptu na Zvezdinoj polovini terena i započeo kontranapad iz kog je Milan Pavkov postigao gol.

Nikolić je u ovom trenutku ispred Gelora Kange kada je u pitanju startna postava Dejana Stankovića. U dosadašnjem toku sezone zabeležio je 29 nastupa u svim takmičenjima i postigao tri gola, a čak 24 puta je bio starter. Sa druge strane, Kanga je zabeležio 19 nastupa, uz identičnu efikasnost. Naravno, dešavalo se i da zajedno budu na terenu, ali su u ovom trenutku direktna za mesto u timu.

Crvenu zvezdu u subotu očekuje teško gostovanje Radničkom u Nišu, a potom okršaj sa Milanom na stadionu Rajko Mitić.


tagovi

Veljko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara