(©Starsport)
(©Starsport)

Veljko Simić za Mozzart Sport: Vojvodini pripada mesto u Evropi, protiv Zvezde uvek pomešana osećanja

Vreme čitanja: 7min | sub. 04.02.23. | 09:27

Ofanzivni vezista Stare dame sumira utiske sa priprema, govori o iskustvu sa A reprezentacijom, ambicijama na ličnom i klupskom planu i prolećnoj premijeri protiv Crvene zvezde

Vojvodina sa velikim ambicijama ulazi u prolećni deo sezone Mozzart Bet Superlige. U klubu su postavili jasne ciljeve – treće mesto i napad na trofej Kupa, čime bi obezbedili barem grupnu fazu Lige konferencije. Nakon što su svi zajedno prošli pripreme u Turskoj, Novosađani veruju da će u predstojećoj polusezoni izgledati mnogo bolje i da će ostvariti željene ambicije.

U to je uveren i ofanzivac Lala Veljko Simić, koji je uz Nikolu Čumića najbolji strelac ekipe sa šest postignutih pogodaka u ligi. Veruje Simić da će u nastavku šampionata popraviti lični učinak, ali da će, pre svega, sa ekipom izboriti jesen u Evropi. Veljko se dobro pokazao tokom priprema, postigao je dva gola u meču sa Sabahom, a onda nastavio u dobrom ritmu i u dresu reprezentacije, kada je bio strelac pobedonosnog pogotka u prijateljskom susretu sa Sjedinjenim Američkim Državama (2:1). I nada  se da je to samo zalet za ono što sledi u dresu Vojvodine u nastavku prvenstva.

Izabrane vesti

Već na prolećnoj premijeri Staroj dami predstoji najteži test za sve urađeno tokom dvonedeljnog boravka u Turskoj, budući da danas gostuju šampionu Crvenoj zvezdi u Beogradu (16.00, Arena Premium 1). Novosađani dugo nisu uspeli da trijumfuju nad beogradskim crveno-belima, još od maja 2016. godine, kada su upravo na „Marakani“ slavili sa 3:1.

Simić ističe da se ne opterećuje tradicijom i rezultatima iz prošlosti i veruje u dobru predstavu protiv svog bivšeg kluba.

„Ne razmišljamo o tome šta je bilo, niti se opterećujemo tradicijom. Svakoj i pozitivnoj i negativnoj seriji dođe kraj. Da li će se to desiti danas, videćemo... Želimo da na teren prenesemo sve ono što smo radili na pripremama i da već u ovoj prvoj utakmici pokažemo da smo napredovali u odnosu na prvi deo sezone, a videćemo šta će nam to tačno doneti protiv Zvezde“, kaže Veljko Simić na početku razgovora za Mozzart Sport.

I dodaje da ne postoji pravi momenat za meč protiv aktuelnog šampiona i lidera na tabeli...

„Teško je izabrati tajming za utakmicu sa Zvezdom. Kad god da igramo, bilo na početku ili pri kraju polusezone, sigurno je jako teško, ali na kraju krajeva to je derbi utakmica i jedva čekamo da počne. Želimo da se prikažemo u što boljem svetlu i da pružimo kvalitetnu partiju protiv ozbiljnog protivnika“.

Brzonogi ofanzivac Lala priznaje da su emocije pomešane kada igra protiv kluba u kojem je ponikao i osvajao titule, ali s tim se nosi krajnje profesionalno.

„Priznajem da mi je uvek teško kada igram protiv Zvezde... To je klub u kojem sam prošao sve mlađe selekcije i gde sam kasnije bio deo jedne lepe priče. Osvojio sam sa Zvezdom dve titule i igrao Ligu šampiona, tako da su emocije uvek pomešane. Međutim, ja sam profesionalac, fudbaler sam Vojvodine i na svakoj utakmici, pa tako i protiv Zvezde, želim da dam svoj maksimum i da napravimo pozitivan rezultat“.

Fudbaleri Stare dame ovog puta su bili na okupu od prvog dana priprema, a Simić veruje da će napredak biti evidentan i najavljuje agresivniju Vojvodinu.

„Sad smo se svi okupili na vreme i prošli smo zajedno pripreme, dodatno se upoznali...  Napredovali smo za korak ili dva u odnosu na prvu polusezonu, pa očekujem bolju, agresivniju, još atraktivniju i više takmičarsku Vojvodinu. Verujem da možemo da ispunimo naše ciljeve. Najviše smo radili i razgovarali o agresivnosti, a unapredili smo i određene automatizme u igri, koji dolaze s vremenom. Mislim da ćemo ih u defanzivnom, kao i u ofanzivnom delu ubuduće uspešnije realizovati“.

NASTUP ZA A SELEKCIJU ČAST I PRIVILEGIJA

Veljko Simić i Mirko Topić nešto ranije su napustili pripreme u Turskoj, zbog obaveza sa A reprezentacijom na turneji u Americi. Veljko smatra da time nisu propustili ništa značajno.

„Verujem da ni meni ni Topiću neće biti otežavajuća okolnost to što smo propustili deo priprema, jer smo nas dvojica deo Vojvodine već neko duže vreme. Dobro se poznajemo sa svima u klubu, sa stručnim štabom i celom ekipom, tako da ne verujem da smo u tih šest, sedam dana nešto posebno propustili. Smatram da smo spremni, uigrani i ne vidim to kao problem, jer smo i što se tiče fizičke spreme prošli taj intenzivniji deo priprema“.

U dresu reprezentacije Srbije nosio je kapitensku traku, a bio i strelac pobednosnog gola u prijateljskom susretu sa Sjedinjenim Američkim Državama (2:1).

„Bilo je to jedno sjajno iskustvo... Čast i privilegija je igrati za svoju zemlju. To je nešto čega ću se uvek rado sećati. Posebno je lepo postići gol, to znači svakako na polju samopouzdanja“.

Tokom provedenog vremena u Antaliji, Simić je pružio kvalitetne partije u kontrolnim utakmicama, a u porazu Lala od Sabaha (4:2) bio je dvostruki strelac za Novosađane.

„Na pripreme gledam, kao što im i samo ime kaže, kao na period koji služi da se ekipe uigraju i spreme za ono što sledi... Ne opterećujem se mnogo tim, ali mi smo kao ekipa izgledali ozbiljno. Verujem da smo se još više uigrali i da ćemo izgledati već od početka dosta bolje, a vreme će pokazati na kom smo nivou. Kako god da otvorimo polusezonu, formu moramo da podižemo iz utakmice u utakmicu“.

(©Starsport)(©Starsport)

Dolaskom trenera Milana Rastavca, Simić je često igrao i na poziciji ofanzivnog veznog, mada povremeno deluje i kao krilo. Poručuje da mu, ipak, više odgovara mesto iza špica.

„Definitivno moja prirodna pozicija je ofanzivni vezni, dakle iza špica. Na toj poziciji sam igrao još od mlađih kategorija, ali u zavisnosti od potreba ekipe i filozofije trenera dešavalo se da igram i po krilu. Međutim, ofanzivni vezni mi je omlijena pozicija i ona mi i najbolje leži“.

Simić i Čumić trenutno su najbolji strelci tima, a postigli su u prvenstvu po šest pogodaka.

„Ne opterećujem se brojkama previše, fokusiran sam na to da pomognem ekipi na konkretan način, asistencijama ili golovima. Sad koliko će biti potrebno golova i asistencija, videćemo, ali ću svakako dati sve od sebe da ih bude što više“.

Čumić je u jednom intervjuu izrazio želju da on i Simić završe sezonu sa po 15 golova.

„Čumić i ja smo ofanzivci tako da nam je prvenstveno u opisu posla da postižemo golove i delimo asistencije. Najbolji smo strelci i to je lepo, ali nećemo se time zadovoljiti. Pokušaćemo da podignemo tu letvicu još više u ovom delu prvenstva, a ta brojka od 15 golova, koju je spomenuo, zvuči odlično“.

U VOJVODINI SE GRADI PRAVA SPORTSKA PRIČA

Kada je reč o ambicijama sa klubom, Simić deli želju svih u klubu, a to je da se izbori barem grupna faza Lige konferencije.

„Želimo treće mesto koje bi nam garantovalo grupnu fazu u Evropi. To bi bilo sjajno i za Vojvodinu i za Novi Sad kao grad, ali i za naš fudbal uopšte. Naravno, želimo da napadnemo i  trofej Kupa, koji takođe donosi dosta toga“.

Uveren je Simić da ovaj tim ima potencijal da se nosi sa ekipama u Evropi i da je konačno došlo vreme da i Vojvodina, uz „večite“, doprinese jačanju nacionalnog koeficijenta.

„Vojvodina je po meni treći klub u zemlji i pripada joj konstantno mesto u Evropi. Ove godine se otvorila ta mogućnost da trećeplasirani može da igra grupnu fazu, što je sjajno za naš fudbal, a  iskreno se nadam da ćemo na kraju sezone to biti mi.“

Ofanzivni vezista Lala taj optimizam temelji na evidentnom pomaku, otkako je početkom sezone u klub stigla nova garnitura.

„Napravljene su promene nabolje, jer su došli pravi ljudi u klub i sad se gradi jedna prava sportska, pozitivna priča. To je bio preduslov za bilo šta dalje. Cilj je prvenstveno bio da se klub stabilizuje, što se i desilo, pa sad možemo da se fokusiramo na jačanje ekipe i na dalji rast. Ako se ovako nastavi, verujem da će Vojvodina da ide i dalje uzlaznom putanjom i da će rasti iz godine u godinu, a to mora da donese uspeh“.

Ugovor sa Starom damom Simiću ističe na leto, ali poručuje da trenutno ne razmišlja o daljim koracima u karijeri i da je isključivo fokusiran na uspehe sa Vošom.

„Daleko mi je sve to, koliko god delovalo blizu. Ima do leta još dosta utakmica, može mnogo toga da se desi, tako da u ovom momentu ne mogu mnogo toga da kažem po tom pitanju. Sad sam fokusiran samo na Vojvodinu i na predstojeću polusezonu“, zaključio je razgovor ofanzivni vezista Vojvodine Veljko Simić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

13.00 (2,40) Radnički 1923 (3,10) Voždovac (3,20)

14.00 (1,85) Radnički Niš (3,50) Mladost Lučani (4,40)

16.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,00)

18.00 (3,50) Spartak (3,35) Čukarički (2,15)

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

veljko simićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara