Timo Verner (©Reuters)
Timo Verner (©Reuters)

Verner napao Tuhela: Nije bio fer, stavljao je Lukakua pre mene, to je najveći problem

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 13:17

“Zaboravio je moje golove i uspehe, zbog toga sam se i vratio u Lajpcig”, kaže nemački napadač

Čelsi se popeo na krov Evrope, drugi put u klupskoj istoriji podigao je “ušati pehar”, a onda se imperija srušila kao kula od karata. Javilo se nezadovoljstvo u svlačionici, Tomas Tuhel nije uspeo da je iskontroliše. Vodio je mini-ratove, a jedan od prvih frontova koje je otvorio bio je sa Timom Vernerom.

Nemcu nije bilo po volji što su londonski Plavci posle osvajanja Lige šampiona angažovali Romelua Lukakua. Čelsi je iskeširao Interu 113.000.000 za belgijskog napadača – ispostaviće se i debelo promašio – i to bi Timo Verner i svario, da je ostao prvi špic. Tomas Tuhel gurao je Belgijanca, dao mu je prednost, iako ni on, kao ni Nemac, nije bio efikasan.

Izabrane vesti

Pokupio se Verner, nije više mogao da trpi “nepravdu”. Pristao je da se vrati u Lajpcig, gde se i probio i ubedio tim sa Stamford bridža da ga plati 53.000.000 evra. Kada mu je prekipelo, pokupio je stvari i otišao iz Londona. Previše o odnosu sa Tomasom Tuhelom nije govorio od tada, ali je uoči duela sa Mančester Sitijem (sreda, 21.00), ispričao šta mu je zasmetalo. I zbog čega ponovo igra u Bundesligi.

Najveći problem je što je ispred mene stavio napadača poput Lukakua u drugoj sezoni, i to sve nakon što sam osvojio Ligu šampiona i igrao skoro svaku utakmicu. Ne treba zaboraviti da sam uspešno igrao u Nemačkoj, a u Čelsiju postigao gol protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona. Dao sam mnogo golova”, prisetio se Timo Verner dana provedenih na Ostrvu pred dvomeč sa Mančester Sitijem u Ligi šampiona.

Zle krvi između Tomasa Tuhela i Tima Vernera nije bilo, ali nemački centarfor nije mogao da svari da posle svega bude rezerva. Dodelio je sebi ulogu žrtve, mnogi na Ostrvu – naročito Čelsijevi navijači – ne bi bili saglasni, jer je promašivao “brdo” šansi. I kako je vreme odmicalo, davao je sve manje golova.

Zaboravio je Nemac na iskorištene prilike, baš kao što je i Tomas Tuhel zaboravio njegov gol Real Madridu i neke druge.

Trener je sve to pomalo zaboravio, nije bio fer. To je razlog zašto sam morao da vratim u Lajpcig, da bih ponovo uživao. Voleo je neke igrače više od drugih – to je sasvim normalno i to morate da prihvatite”, zaključio je napadač Lajpciga.

Možda je i bilo protekcije, a možda se tadašnji strateg Čelsija samo vodio onom da se od stare slave ne živi. Kako god, ni od Tima Vernera, ni od Romelua Lukakua nije dobio ono što je očekivao. I svi zajedno su brzo postali bivši.

Da je Verner ostao na Stamford bridžu, tek sada mu se ne bi svidelo kakvi vetrovi duvaju...



tagovi

Timo VernerTomas TuhelRomelu LukakuČelsiRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara