Verovali ili ne - čovek koji je bombardovao Partizan ne izvodi kornere: Rekli mi da gađam direktno u gol... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.11.23. | 17:18

Aleksandar Ćirković u prvih pola sata utakmice izveo tri kobna udarca iz ugla po crno-bele, u utakmici u kojoj je klub iz Bačke Topole održao lekciju lideru na tabeli Mozzart Bet Superlige

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Pričaće se još dugo o pobedi ekipe iz Bačke Topole nad crno-belima. Pokazali su zube vicešampion Srbije i održali čas fudbala lideru na tabeli Mozzart Bet Superlige. Sem ubedljvog trijumfa (4:0), pričaće se i o stilu igre, načinu na koji je TSC stigao do prve pobede nad klubom iz Humske ulice. Ne samo da su naterali Parni valjak u jednom momentu da se povuče u svoj kazneni prostor i onemogućili mu da iznosi loptu na protivničku polovinu, već su uspeli da čak tri puta prevare odbranu tima Igora Duljaja na identičan način – iz prekida. I na sve to sa iste lokacije, u uvodnih pola sata derbija, u kojem su takve greške nedopustive.

Izabrane vesti

Ulogu izvođača prekida dobio je Aleksandar Ćirković i to umesto odsutnog Petra Stanića?! Dakle, Ćirković nije redovan izvođač kornera. Međutim vrhunski je obavio svoj posao mladi krilni napadač, očigledno izuzetno nadahnut i inspirsan za derbi meč sa crno-belima. Prvo je u stilu velikih majstora pogodio direktno iz ugla, te je odmah nastalo poređenje njegovog pogotka sa onim koji je postigao Dragan Stojković Piksi u večitom derbiju sa Partizanom 1987. godine.

Mladom fudbaleru prijaju poređenja sa selektorom Srbije, ali prvenstveno je zadovoljan činjenicom što je njegova ekipa uspela ubedljivo da slavi protiv Parnog valjka. Navodi da je TSC znao slabu tačku crno-belih, i da je planski udario tamo gde treba.

„Verovali smo u sebe, u našu taktiku. Svaki igrač je dao maksimum, pa je sve došlo do izražaja. Imali smo respekta prema Partizanu, ali ne prevelikog. Bilo je u pripremi utakmice da loptu šaljem ispred golmana, jer su tu naši igrači pozicionirani. Bukvalno mi je rečeno da kada izvodim kornere, radim to kao da šutiram na gol. I eto - lopta je ušla. Lepo je čuti da me porede sa Piksijem, ali za mene važi ono - gol je gol. Da li sam ga postigao iz kornera ili sa dva metra - bitno je da je ušla. Pripremali smo se i vežbali kornere za ovu utakmicu, desilo se da im tri puta zaredom na istu foru damo gol, kada je lopta išla na prvu stativu“, kaže u izjavi za Mozzart Sport igrač koji je u Bačku Topolu došao na pozajmicu iz ruske Samare.

Nije Ćirković često viđan u timu vicešampiona Srbije na startu sezone, a kako vreme odmiče dobija sve veću ulogu. Sada je stigao i do četvrtog pogotka u prvenstvu, što ga stavlja na prvo mesto liste strelaca među saigračima, zajedno sa Ifetom Đakovcem. U usponu je forme nekadašnji igrač Voždovca, koji tvrdi da je pun utisaka i nakon mečeva koje njegov tim igra u Evropi.

„Imao sam zdravstvenih problema u startu, kada je trebalo da igram nisam bio u mogućnosti. Sada je sve super, ide kako treba i idemo dalje u istom ritmu. Prelep je osećaj, prvi put igram Ligu Evrope. Sve su to veliki klubovi i dobri igrači, prelep je bio ambijent i u Nemačkoj i Engleskoj. Što sa kaže ispunjen sam u potpunosti“.

Iako je rođen u Smederevskoj Palanci, Ćirkovićev fudbalski put je počeo u Austriji, gde je stasao kao fudbaler i prošao tamošnju školu Admire. Potom je usledio dolazak u Mačvu iz Šapca, Himnastik u Španiji, a kratko je nosio i dres Voždovca, pre nego što se otisnuo put Rusije. Letos je Ćirković došao na pozajmicu u Bačku Topolu, što se za sada ispostavilo kao dobar potez. I za klub i za fudbalera.

„Od devete godine sam bio u Austriji. Tamo se praktikuje nemački sistem, ne stopostotno, ali idu ka tome i gaje takav stil fudbala. Ne mogu reći kako je kod nas u Srbiji, jer ovde nisam prošao niti jednu mlađu selekciju. Posle Voždovca sam otišao u Rusiju, igrao sam, ulazio, postigao tri pogotka. U drugom delu sezone jednostavno nisam igrao dovoljno i tražio sam gde ću da odem da skupim minutažu. U TSC sam došao prvenstveno jer znam da je stabilan klub, uslovi su perfektni, u sve to sam se uverio kad sam došao. Uticala je i činjenica da klub igra Evropu“, zaključio je junak vikenda u Mozzart Bet Superligi.



tagovi

Aleksandar Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara