©MN Press
©MN Press

Vesnik prvog Zvezdinog poraza posle 699 dana: Niko ne očekuje pobedu protiv najvećeg kluba na Balkanu

Vreme čitanja: 5min | ned. 27.08.23. | 16:15

Borisav Burmaz pogotkom najavio pobedu Voždovca (3:2) protiv kluba u kojem je fudbalski školovan

Posle nekoliko euforičnih nedelja pod komandom Baraka Bahara Crvena zvezda je u Zaplanjskoj ulici doživela prizemljenje i porazom od Voždovca (2:3) prekinula niz bez izgubljene utakmice na domaćoj pozornici koji je trajao od 27. oktobra 2021. godine i susreta sa Radnikom u Surdulici (1:2).

Prvi vesnik pobede Zmajeva je bio Borisav Burmaz, strelac gola u 5. minutu. Zvezdin đak, sada predvodnik napada Voždovca trasirao je put domaćinu ka senzaciji, a posle pobede, u razgovoru za Mozzart Sport sumirao utiske.

Izabrane vesti

"Nijedna ekipa ne očekuje pred utakmicu da će pobediti Crvenu zvezdu, najveći klub na Balkanu. Iz te perspektive trijumf nad crveno-belima je veliki, posebno jer smo veoma mlada ekipa. Utakmicu smo spremali kao svaku drugu, naravno da su pred ovaj susret trema i pritisak veliki. Izašli smo dobro, nismo se plašili protivnika i dali smo svi sve od sebe da osvojimo tri boda", rekao je Burmaz.

Iako je naspram Zmajeva bio favorit, to se na terenu baš i nije primećivalo.

"Iako uvek idemo sa najvišim ambicijama, niko nije mogao da očekuje ovakav rasplet. Pre utakmice bi možda delovalo preambiciozno da sam se nadao pogotku, ali sam uspeo da donesem prednost svom klubu. Igrao sam u Zvezdi dugo i iz poštovanja prema klubu koji me je afirmisao nisam slavio gol. Osvojili smo dragocene bodove, a Zvezdi želim sve najbolje u nastavku prvenstva, kao i u Ligi šampiona, nadam se da će daleko dogurati".

Centarfor koji je školovanje prošao iza juga Marakane seniorski put je prethodno gradio u Grafičaru i Radničkom iz Kragujevca, a ofanzivu Voždovca predvodio i prethodne sezone. Burmaz je važnu ulogu u ekipi Marka Savića prihvatio bez ustručavanja, a kruna dobrih igara stigla je protiv šampiona Srbije.

"Otkad sam se rodio navijam za Zvezdu i svaki gol u tom dresu mi je značio mnogo, ali to što nisam ostao u klubu je splet okolnosti. Putevi su nam se razišli, ali navijaću za Zvezdu u kom god klubu igrao. Uprkos tome, Voždovac je ekipa čije boje branim i ovo mi je bez dileme najveći gol u seniorskom fudbalu koji sam postigao. Drago mi je što sam se pokazao u dobrom svetlu protiv najboljeg kluba na ovim prostorima i veoma sam srećan zbog toga. Pošto sam zatresao mrežu nisam mogao da poverujem nekoliko trenutaka, morao sam da se uštinem, da budem siguran da ne sanjam".

Akciji Zmajeva prethodila je greška Miloša Degeneka, a na asistenciju Nikole Đuričića centarfor rođen 2001. godine demonstrirao je glavne adute - snagu i sjajan šut. Uspeo je Burmaz da sa Stamenićem na leđima izbori prostor za šut i matira Glazera.

"Mi napadači stalno ostajemo na treningu i vežbamo završnicu, naročito šuteve iz kosih pozicija. Ove i prošle nedelje smo konstantno radili na udarcima sa desne i leve strane. Pričao sam sa pomoćnim trenerom i trenerom golmana da je golmanu teško da brani kada mu se šutira u prvi ugao visoko, to mi je u jednom trenutku sevnulo kroz glavu i samo sam raspalio po lopti. Levonog sam i teže baratam desnom nogom. U akciji koja je prethodila golu uspeo sam da izgradim poziciju koja mi odgovoara i uputio snažan šut. Ljudi iz okruženja vole da me porede sa Lukakuom ili Hulkom, obojica su jaki, imaju snažne udarce. Za Hulka sam nekoliko puta video poređenja i na društvenim mrežama. Naravno, takvi komentari mi imponuju, lepo je kada neko u mojoj igri prepozna makar segment fudbalera sa vrhunskog nivoa".

Starter Voždovca najistureniju poziciju u 55. minutu prepustio je Danilu Teodoroviću koji je posle šest minuta u igri, takođe, zatresao mrežu i uvećao prednost na 3:0.

"U Superligi postoji možda dve ili tri ekipe protiv kojih nemamo veći posed. Kad imamo loptu mnogo nam je lakše i mnogo smo odmorniji, ali protiv Zvezde je to nemoguće. Imali smo svi dosta posla, veoma sam se istrošio u defanzivi i kontrama, trener je to video i napravio ispravan potez zamenivši me. Ušao je drugi napadač i postigao gol takođe. Ne postoji ljubomora ili zavist među saigračima, drugari smo i van terena i drago mi je što je i Danilo bio strelac. Dobrim igrama međusobno podstičemo jedni druge da napredujemo".

Osetna prednost nije bila povod za preuranjeno slavlje i euforiju igrača iz Zaplanjske, a Burmaz ističe da mu je teže bilo da posmatra finiš utakmice sa strane nego da se bori na ternu.

"Zvezda nije u srpskom fudbalu izgubila skoro dve godine, ali i to se dogodilo. Neverovatno je da smo u jednom trenutku vodili 3:0 protiv najboljeg kluba u Srbiji i šire. Protiv takvog tima ne možete ni u jednom trenutku da se opustite ili omislite da ste već pobedili. I da vodite 3:0 u 90. minutu - nije gotovo. Iz moje perspektive, osam minuta nadoknade je trajalo kao dva dana, čini mi se da sam na svakih deset sekundi pitao trenere pored sebe koliko je vremena prošlo", kazao je napadač Voždovca.

Osvrnuo se i na uvodnih pet kola tokom kojih njegov tim ima tri remija i dve pobede.

"Idealan start za nas, već od ponedeljka, kad imamo naredni trening, trudićemo se da nastavimo da napredujemo. Da budemo bolji. Sledi nam gostovanje Napretku koje želimo da rešimo u našu korist. Gde god da igramo izlazimo bez kalkulacija i po ceo plen, a protiv Zvezde smo dobili potvrdu da možemo da se nosimo i sa velikim ekipama".

POSVETA POGINULOM DRUGU

Kada su u pitanju posvete važnog gola i trijumfa centarfor nije imao dilemu.

"Želim da posvetim gol i uspeh najboljem drugaru koji je poginuo pre dve godine, Đorđu Pešiću. Njega se uvek setim kad zatresem mrežu".

Uz Burmaza, zapaženu partiju odigrao je još jedan izdanak Zvezdine generacije 2001. Bogdan Jočić koji je držao konce igre Zmajeva. Na drugoj strani, međutim, nije bilo predstavnika iste selekcije jer je Strahinja Eraković, kapiten te klase, ovog leta napustio Ljutice Bogdana. Sumiranje utisaka sa nekada kapitenom omladinaca još nije došlo na red.

"Sa Erakovićem sam vrlo dobar na terenu i van terena, ali se ni sa kim nisam čuo posle utakmice. Stiglo mi je sijaset poruka, ali nisam odmah odgovarao, bio sam preumoran te sam to ostavio za dan posle duela", rekao je Burmaz.


tagovi

Borisav Burmazfk voždovacFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara