Kajl Bartli (Foto: Reuters)
Kajl Bartli (Foto: Reuters)

Vest Bromu visi i mesto u plej-ofu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 22:52

Preston slavio na Hotornsu - 2:0

Korak napred, tri unazad. Vest Bromovom padu ne nazire se kraj. U oktobar je ušao kao lider Čempionšipa i jedan od glavnih kandidata za plasman u Premijer ligu, a na izlazu iz januara visi mu i mesto u baražu.

Sve kao posledica katastrofalnih rezultata u prethodna sada već skoro četiri meseca. U pomenutom periodu ekipa Valerija Ismaela je na 18 utakmica zabeležila svega šest pobeda, premalo za ekipu koja pretenduje na vrh tabele. Poslednji u nizu neuspeha Vrećice su ostvarile u zaostalom meču 25. kola na svom Hotornsu protiv Prestona - 0:2 (0:1).

Izabrane vesti

Peti meč bez pobede u poslednjih šest rundi znači da je Vest Bromvič Albion ostao na petom mestu sa 45 bodova, dva više od sedmoplasiranog Notingem Foresta, odnosno tri od osmoplasiranog Midlzbroa koji trenutnim formama prete da mu preotmu mesto u plej-ofu.

Preston nema tu mogućnost, ali je večerašnjim slavljem u Zapadnom Midlendsu prekinuo niz od tri meča bez pobede u prvenstvu, odnosno sedam u međusobnim duelima sa Vest Bromom koji je poslednji put dobio davne 2009. godine, takođe u Čempionšipu.

Domaćin je odigrao još jednu katastrofalnu utakmicu, u okvir protivničkog gola nije šutnuo nijednom, a nije blistala ni odbrana koja se nije proslavila u obe situacije kod primljenih golova.

Prvi je u finišu prvog poluvremena postigao Emil Ris, njegov deveti u prvenstvu, a drugi sredinom nastavka fudbaler koji ga je zamenio Kameron Arčer, i to svega 12 minuta po ulasku u igru. Njemu je ovo ujedno bio i debi za Preston, pošto je pre samo dva dana stigao iz Aston Vile na pozajmicu do kraja sezone.

ČEMPIONŠIP – ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Sreda

VBA - Preston 0:2 (0:1)

/Ris 41, Arčer 76/



tagovi

ČempionšipVest Bromvič AlbionPreston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara