(© AFP)
(© AFP)

Veštice su se vratile! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 22:50

Ubedljivo kao niko u prethodnih 40 godina

Večeras smo i zvanično dobili prvo nogo člana italijanske Serije A za sledeću sezonu.

Maleni Benevento će po drugi put u klupskoj istoriji igrati u elitnom rangu italijanskog fudbala. Pretprošle sezone su  kao debitant neslavno završili ubedljivo poslednji, ali ih to nije pokolebalo i ove sezone su protutnjali kroz Seriju B. Ubedljivo kao niko nikada u poslednjih 40 godina. Večerašnjom pobedom nad Juve Stabijom (1:0), popularne Veštice su obezbedile povratak u Seriju A čak osam kola pre kraja.

Izabrane vesti

Ekipa trenera Pipa Inzagija ima samo jedan poraz u 31 utakmici i čak 24 boda više od drugoplasiranog Krotonea. Zasluženo da zasluženije ne može biti. Mogli su još u prošlom kolu da overe plasman u elitu, ali su remizirali u gostima protiv Empolija. Večeras im je i bod bio dovoljan, ali nisu kalkulisali i pobedili su Juve Stabiju koja se grčevito bori za opstanak. Iako su već od 24. minutu igrali sa igračem manje posle isključenja Luke Kaldirole. Ipak, i sa desetoricom fudbalera na terenu, Benevento je pokazao klasu i zašto je najbolji tim Serije B.

Čovek odluke je bio iskusni napadač Marko Sau koji iza sebe 170 utakmica u Seriji A i čak jedan nastup u reprezentaciji Italije. U 71. minutu je lukavo namirisao grešku gostujuće odbrane, a onda majstorskim lažnjakom prevario golmana i postigao gol vredan plasmana u Seriju A.

Veštice su rezervisale jednu od dve direktne karte za Seriju A, a za drugu će se voditi žestoka borba pošto je više kandidata u igri: Krotone, Ćitadela, Specija, Pordenone, Frozinone, Kjevo… Samo jedan od njih može driektno u Seriju A, ostalima sledi borba kroz plej-of. 

Salernitana - Kremoneze 3:3 (0:1)

Askoli - Krotone 1:1 (0:0)

Benevento - Juve Stabija 1:0 (0:0)

Kjevo - Frozinone 2:0 (0:0)

Čitadela - Peruđa 2:0 (1:0)

Kozenca - Trapani 2:2 (1:2)

Livorno - Venecija 0:2 (0:2)

Peskara - Empoli 1:1 (0:0)

Pordenone - Virtus Entela 2:0 (0:0)

Specija - Piza 1:2 (1:1)




tagovi

Benevento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara