Žervinjo, © AFP
Žervinjo, © AFP

Veštice u lovu na Žervinja, prva meta dvaput pala na lekarskim

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 15:34

Pipo Inzagi po svaku cenu hoće iskustvo u napadu

Izgleda da je Benevento rešio da u povratničkoj sezoni Serije A ima bar jednog proverenog špica. Pokušao je da dovede Marija Mandžukića (34) i nije mu se dalo, probao je i Loikom Remijem (33), ali je Francuz pao lekarske preglede, a nova meta je Žervinjo.

Iskusni fudbaler iz Obale Slonovače (33 godine) označen je novom metom samo dan pošto je propala šansa da Remi potpiše ugovor. Centarfor Lila doputovao je u Italiju, dogovorio se sa čelnicima kluba, sve je bilo spremno za potpis, da bi se ispostavilo kako provera zdrastvenog stanja Francuza nije tako rutinska stvar kakvom je često smatramo. Lekarskim pregedima utvrđeno je da je nekadšanji prvotimac Nice, Marselja, Čelsija i Las Palmasa, narodski rečeno – zapušten. Što može da se tumači činjenicom kako je Liga 1 prekinuta još u martu i nije nastavljena, četiri meseca bez fudbala ostavila su vidljivog traga, zbog čega čelnici Beneventa nisu želeli da rizikuju, posebno pošto su ponovljeni rezultati testiranja pokazali da Remi ne bi mogao da bude spreman za početak narednu sezone.

Izabrane vesti

Na drugom lekarskom pregledi utvrđeno je da Remi ima određene srčane smetnje. Ruku na srce, iste su mogle da se uoče na lekarskim pregledima i u prethodnim klubovima, međutim, posle smrti kapitena Fjorentine Danijelea Astorija, Italijani i te kako vode računa o ovom detalju. Mediji pišu da se Remisuočava sa problemom koji ga sprečavaju da igra Seriju A“.

Otuda je sportski direktor Beneventa Paskale Fođa aktivirao „opciju broj dva“. Podrazumeva dovođenje Žervinja, isto tako iskusnog fudbalera, koji ima zavidno iskustvo na Apeninima: tri godine je proveo u Romi, a ovo mu je druga u Parmi.

Angažman nekadašnjeg fudbalera Arsenala, ipak, nije baš lako izvodljiv. Ugovorom je vezan za Parmu do leta 2022, sadašnji klub zahteva obeštećenje od 10.000.000 evra, a sam Žervinjo platu u rangu one koju trenutno ima (1.500.000 evra po sezoni). Previše zahtevno za popularne Veštice, mada je jasno da im je potrebno zvučno ime ako žele u Seriji A da budu uspešnije nego u prethodnom ciklusu.



tagovi

ŽervinjoLoik RemiParmaBenevento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara