©AFP
©AFP

Vidad poraz pretvorio u zlato i pravac Kazablanka

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.06.23. | 22:30

Marokanci uprkos skromnom izdanju u Kairu revanš dočekuju sa samo golom zaostatka (1:2)

Na našim prostorima Kazablanka će zauvek ostati sinonim za luku spasa i blagostanja zahvaljujući Bati Živojinoviću i njegovom snu u Balkan ekspresu, a poput junaka kultnog filma, uspehu u prestonici Maroka nadaju se i igrači Vidada koji će u revanšu finalnog dvomeča CAF Lige šampiona pred domaćom publikom pokušati da nadoknade gol zaostatka iz večerašnjeg susreta u Kairu (1:2).

Branilac titule koji je prethodne sezone na svom terenu savladao upravo Al Ahli (2:0) prošlosezonskog finalistu uspeo je da u završnici utakmice popravi utisak i očuvan adu da će na istom mestu na kojem je prethodne sezone krunisan ove godine odbraniti tron.

Izabrane vesti

Iako je Al Ahli bio konkretniji i bolji rival, gol Buratija vratio je praktično u potpunosti maraokanskog predstavnika u život i rasplamsao nadu da bi na doomaćem terenu bogao do četvrte kontinentalne titule u klupskoj istoriji.

Delovalo je pre gola ofanzivca gostiju da bi revanš mogao da predstavlja samo formalnost za Al Ahli. Gol Taua duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena predstavljao je idealan scenario za desetostrukog šampiona Crnog kontinenta, dok je Karaba u 59. minutu udvostručio prednost i tako doveo atmosferu u Kairu do tačke ključanja.

Velika prednost u trenu se pretvorila u lako nadoknadiv zaostatak pogotkom Buratija koji je u avion za Kazablanku, spakovao dragocen plen i očuvao san.

Revanš utakmica i odgovor na pitanje ko će narednih gorinu dana sedeti na tronu Afrike zakazani su za nedelju 11. jun od 21 čas.

CAF LIGA ŠAMPIONA – FINALE (PRVI MEČ)

Nedelja

Al Ahli - Vidad Kazablanka 2:1 (1:0)

/Tau 45+4, Kahraba 59 - Burati 86/


tagovi

Afrička Liga šampionaAl Ahli KairoVidad Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara