Arturo Vidal na Marakani (Reuters)
Arturo Vidal na Marakani (Reuters)

Vidal stigao na Marakanu, video kanonandu i naplatio se od oba kluba

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 11:28

Čileanac ipak odbio Boku Juniors

Arturo Vidal će igrati za klub sa najviše navijača na svetu, kako to često vole da istaknu svi kojima je Flamengo u srcu.

Čileanac je sinoć doputovao u Rio de Žaneiro, pogledao kaonandu protiv Tolime (7:1) u osmini finala Kopa Libertadores i uverio se u kvalitet novih saigrača.

Izabrane vesti

Vidal je napustio Inter godinu dana pre isteka ugovora po kojem bi mu u poslednjoj sezoni pripalo 8.500.000 evra. Međutim, Nerazuri su imali i klauzulu po kojoj mogu da ga isplate sa 4.000.000 evra i da ponište poslednju godinu ugovora, što su i uradili.

Iako mu je 35 godina i odavno je prošao najbolje godine karijere, čileanski vezista je bio atraktivna opcija na pijaci za mnoge klubove. Zvao ga je Galatasaraj, hteli su ga i klubovi iz američke MLS lige, matični Kolo Kolo ga je zvao da se vrati kući… Ali u igri su na kraju ostala dva giganta južnoameričkog fudbala: Flamengo i Boka Juniors.

Iako je Vidalovo srce više vuklo kao Boki, velikan sa Bombonjere nije uspeo da ga angažuje. Prvo zbog ispadanja iz osmine finala Kopa Libertadores, a potom i zbog finansijski slabije ponude. Odavno argentinski klubovi ne mogu ekonomski da pariraju brazilskim. A pogotovo bogatom Flamengu. Rubrongeri su Vidalu ponudili 3.700.000 dolara za godinu i po dana ugovora i prihvatio je. Pored toga, obezbedili su i plasman u četvrtfinale Kopa Libertadores i u nastavku takmičenja će biti jedni od najvećih favorita za osvajanje trofeja.

Vidala je na aerodromu u Rio de Žaneiru dočekala gomila Flamengovih navijača, a spektakularno su ga pozdravili i na Marakani protiv Tolime. Gledao je meč negde do 60. minuta posle čega je napustio svečanu ložu i otišao da se bavi formalnostima oko potpisa ugovora i promocije na Marakani.



tagovi

Arturo VidalLetnji prelazni rok 2022Flamengo

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara