Horhe Sampaoli (©AFP)
Horhe Sampaoli (©AFP)

Vidi se Sampaolijev pečat, Rajković na iskušenju

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.04.21. | 13:24

Rems i Marselj igraju prvi meč 34. kola francuske Lige 1. Argentinac osvojio 13 od 18 bodova otkad je seo na užarenu klupu tima sa Velodroma. Promo kvota u Mozzartu na trijumf gostiju - 2,25

Argentinac Horhe Sampaoli ugasio je požar na Velodromu i uneo optimizam u poljuljane redove nekadašnjeg šampiona Evrope. Posle odlaska Portugalca Andre Vilasa Boasa početkom godine sve je ličilo na novi fijasko Marselja, korak unazad u odnosu na prošlu sezonu kada je tim završio na drugom mestu Lige 1 iza neprikosnovenog Pari Sen Žermena.

Nekadašnji selektor Čilea i Argentine, bivši trener Sevilje i brazilskog Atletiko Mineira iz Belo Orizontea, osvojio je 13 od mogućih 18 bodova otkad je seo na užarenu klubu tima s juga Francuske. Nišani se "kota 5" i plasman u Evropu, a konkurenti su Lans, Ren i Monpelje.

Izabrane vesti

Vicešampion Francuske danas (21.00) gostuje Remsu u prvom meču 34. kola Lige 1. Domaćin je loše počeo sezonu, ali igra sve bolje, bez poraza je već devet utakmica u Francuskoj, pa je bezbrižan na sredini tabele. Srpski golmam Predrag Rajković brani odlično, začarao je mrežu u prethodna dva kola. Oba duela je Rems odigrao bez golova. Sada će nekadašnji golman Jagodine, Crvene zvezde i Makabija iz Tel Aviva da bude na iskušenju protiv odlIčnih ofanzivnih asova gostiju - Arkadijuša Milika, Florana Tovana i Dimitrija Pajea.

Prvu utakmicu 24. kola Lige 1, Rems – Marselj možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

Marselju je prošle nedelje na Velodromu tri boda doneo desni bek, Španac Pol Lirola. On je postigao dva gola protiv Lorijana (3:2), a drugi je bio u poslednjim trenucima susreta. Lans beži samo bod na petoj poziciji, pa je Marselj rešen da do kraja šampionata preskoči povratnika u najbolje društvo i spase, ipak, slabu sezonu.

21.00: (3,35) Rems (3,20) Marselj (2,25)

Ovih dana je živo na Velodromu. U planu je potpisivanje novog ugovora sa Floranom Tovanom, jednim od najboljih igrača ove sezone.

"Flo je prošle godine imao probleme sa povredama. To ga je zaustavilo u napretku. Sa čisto sportskog stanovišta, nadamo se da će nastaviti s našim projektom. Na kraju, to je između kluba, igrača i njegovog agenta“, rekao je Sampaoli.

Za domaćina zbog povrede ne može da igra samo Albanac Valon Beriša. Gosti dolaze bez Amavija i Duje Ćalete Cara. U prvom delu sezone na Velodromu nije bilo pobednika u duelu ova dva tima. Bilo je 1:1. Rems je dobio Marselj na poslednje dve utakmice na svom terenu. Tradicija kaže da ne dolazi velik broj golova u mečevima Remsa i Marselja. Na pet od šest prethodnih utakmica bilo je 0-2.


tagovi

MarseljRemsFrancuska Liga 1Liga 1FrancuskaFrancuska 1Horhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara