Foto: AFP
Foto: AFP

Vijera se vraća na mesto uspeha, Arsenal traži proboj u gornji deo tabele

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.10.21. | 14:45

Tobdžije u poslednjem meču osmog kola Premijer lige dočekuju gradskog rivala Kristal Palas (21.00)

Patrik Vijera se vraća na mesto uspeha, na adresu na kojoj je proveo devet trofejnih godina i afirmisao se kao jedan od najboljih defanzivnih vezista svog vremena. Patrik Vijera se vraća u Arsenal. Ovoga puta okolnosti su pak nešto drugačije kao na prelazu između dva veka, pošto će se francuski stručnjak sa svojim Kristal Palasom suprotstaviti bivšem klubu u poslednjem meču 8. kola Premijer lige (21.00).

Izabrane vesti

"On je Arsenalova legenda i nadam se da će dobiti prijem kakav zaslužuje zbog svega što je uradio za klub. Bio je kapiten u najuspešnijoj eri kluba i sjajno je što se vraća", istakao je Mikel Arteta na konferenciji pred meč.

I dobiće Vijera od navijača Tobdžija bez ikakve sumnje doček kakav zaslužuje, ali teško da će mu i ispraćaj nazad preko Temze do Selhurst Parka biti podjednako ugodan., jer Arsenal više nije predmet sprdnje na Ostrvu, kao što je slučaj bio na startu sezone.

Nakon što je nanizao tri poraza na početku, Arsenal je u prethodne četiri utakmice osvojio deset bodova, a uspon forme poklopio se sa značajno popravljenom igrom u defanzivi. Mikel Arteta je konačno sklopio bedem (Remzdejl – Tomijasu, Gabrijel, Vajt, Tirni) koji mu je na tri od prethodna četiri prvenstvena meča sačuvao mrežu netaknutom, pa se navijači londonskog kluba nadaju da će njihovi ljubimci na temeljima čvrste odbrane upisati još jednu pobedu koja bi ih odvela u gornji deo tabele

"Uspeli smo da malo preokrenemo stvari tokom prethodne međunarodne pauze, ali još uvek postoji velika mogućnost za poboljšanje. Napravili smo bitne rezultate koji su nam u tom trenutku bili potrebni i samo treba da razmišljamo o tome da stvari učinimo boljim, da napredujemo na tabeli i fokusiramo se na pobedu na sledećoj utakmici", dodao je Arteta.

Pride i prekinu mini-seriju slabih rezultata protiv Palasa na svom terenu. Naime, Arsenal protiv današnjeg rivala nije dobio nijedan od prethodna tri meča na Emiratima, a ukupno je na poslednjih šest međusobnih susreta slavio samo jednom, na Selhurst Parku u pretposlednjem kolu prošle sezone i to golovima u nadoknadi.

Ipak, iako su na osnovu Vijerinih prethodnih rezultata Palasu mnogi predviđali krah ove sezone, londonski tim pod francuskim stručnjakom pokazao se kao tvrd orah za rivale, čemu u prilog ide i podatak da je nakon poraza od Čelsija na narednih šest prvenstvenih mečeva poražen još samo od Liverpula.

"Fokus i koncentracija biće na tome kako bismo mogli da odigramo dobro. Već se radujem tome. Imao sam priliku da igram za ovaj klub devet godina. Došao sam u njega kao dečak, napustio ga kao čovek. To je klub u kojem sam igrao najbolji fudbal, rekao bih. Zbog toga je jasno da će povratak tamo biti emotivan, ali ću to ostaviti po strani, jer će biti bitno da odigramo dobro i osvojimo bodove", uverava Vijera, koji za gostovanje bivšem klubu neće moći da računa na već duže vreme odsutne Eberečija Ezea i Nejtana Fergusona.

Arteta s druge strane ne može da računa na Granita Džaku. Svi ostali biće na raspolaganju španskom stručnjaku.

ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Subota

Votford - Liverpul 0:5 (0:2)

/Mane 9, Firmino 37, 52, 90+1, Salah 54/

Aston Vila - Vulverhempton 2:3 (0:0)

/Ings 48, Mekgin 69 - Sais 80, Koudi 86, Neves 90+5/

Lester - Mančester junajted 4:2 (1:1)

/Tilemans 31, Sojundžu 78, Vardi 83, Daka 90+1 - Grinvud 19, Rašford 82/

Mančester Siti - Barnli 2:0 (1:0)

/B. Silva 12, De Brujne 70/

Norič - Brajton 0:0

Sautempton - Lids 1:0 (0:0)

/Broja 53/

Brentford - Čelsi 0:1 (0:1)

/Čilvel 45/

Nedelja

Everton - Vest Hem 0:1 (0:0)

/Ogbona 74/

Njukasl - Totenhem 2:3 (1:3)

/Vilson 2, Dajer 89 - Ndombele 17, Kejn 22, Son 45+3/

Ponedeljak

21.00: (1,70) Arsenal (3,80) Kristal Palas (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Patrik VijeraArsenalKristal PalasPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara