Viktor Sedorf, Van Basti, Rudiguliti i Žuninjo Bolt - to mogu samo Brazilci!

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.18. | 17:50

Šta se desi detetu kada otac mnogo voli nekog fudbalera ili kada u timu imate dva igrača istog prezimena?

Od kad je sveta i veka, Brazil je zemlja fudbala, a tamošnji navijači uvek su spremni da urade sve u čast bubamare. Pa i da daju imena u znak poštovanja prema istinskim fudbalskim asovima. A kako prenosi ugledni Globo Esporte, ovosezonsko izdanje šampionata Gaučo u brazilskoj državi Rio Grande do Sul biće veoma zanimljivo i na tom planu. Naime, ima nekoliko igrača sa specifičnim i nadasve atraktivnim imenima. A ko zna, m0žda jednog dana steknu i svetsku slavu kao njihovi mnogo poznatiji zemljaci ili asovi u čiju čast su i dobili imena.

Bez dileme najatraktivniji u ovoj priči je holandski trio. Tako imamo mladog Vitora Sedorfa. Ovaj momak ima 16 godina, igra u veznom redu, a član je ekipe Avenida iz grada Santa Kruz do Sul. Naravno, nije ni u kakvim rodbinskim odnosima sa nekadašnjim reprezentativcem Holandije, a od skora trenerom španskog Deportiva iz La Korunje. U čemu je kvaka? Kada je pre nekoliko godina jedan trener video ovog momka kako igra mali fudbal, pitao ga je da li može da ga zove Sedorf? Mladi Viktor se složio sa tim i tako je postao Sedorf i u zvaničnoj registraciji. I još jedna zanimljivost, ovaj momak je najmlađi registrovani fudbaler u ovogodišnjem šampionatu Gaučo.
“Mislim da gajim sličan stil igre kao Klarens Sedorf. Mogu da budem vrhunski igrač. Sanjam o tome. Verujem da ću jednog dana uspeti”, puca od samopouzdanja mladi Vitor.

Izabrane vesti

Idemo dalje. Slavne partije drugog holandskog igrača Marka van Bastena bile su očigledno insipiracija roditeljima jednog drugog fudbalera iz ove priče. Radi se o Van Bastiju Souzi Silvi, 23-godišnjem vezisti ekipe Brazil de Pelotas. Njegov otac je bio oduševljen nekadašnjim napadačem Ajaksa i Milana i očigledno nije imamo nikakvu dilemu.

Holandski trio u Šampionatu Gaučo zaokružio je Rudiguliti da Silva Enrike, član ekipe Sao Paulo iz grada Rio Grande. Ono što je čudno što čak ni sam igrač ne zna zašto mu se baš tako piše ime.

Zanimljiv je i primer fudbalera Kruzeira iz grada Sašoeirinja - Žuninja koji je uz to ime ubacio i Bolt. Sve je krenulo od toga što su mu taj nadimak navijači dali zbog brzine, ali je prezime Bolt dodao kako bi se razlikovao od saigrača koji se takođe zove Žuninjo. A kakav bi to bio šampiona Gaučo da u njemu nema i jednog Ronaldinja? Onaj slavni je igrao za Gremio iz Porto Alegrea, a ovaj, Ronaldinjo Gramadense je iskusni, 29-godišnji vezista Sao Luiza.

U svakom slučaju, navijačima u Brazilu nikada nije dosadno, jer i dalje mogu da gledaju Gulita, Van Bastena i Sedorfa... Pa makar i kao jeftinije kopije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Rud GulitMarko Van BastenKlarens SedorfJusein BoltRonaldinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara