Trinkao (Foto: AFP)
Trinkao (Foto: AFP)

Viktorije na Alvaladeu, Sporting za poluvreme napunio mrežu Brage (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 23:37

Sastav iz Lisabona sa ubedljivih 5:0 izborio plasman u polufinale Liga kupa Portugalije

Očekivao se neizvestan duel. Sporting i Braga su izveli najjače sastave na teren, najavljivala se s pravom velika borba na Alveladeu, ali... Sastav iz Lisabona je za sedam minuta stekao dva gola prednosti, a onda do kraja poluvremena razliku povisio na pet pogodaka i razbio u paramparčad crveno-bele. U nastavku nije bilo golova, domaćin je čuvao loptu u nogama i rutinski proveo meč kraju - 5:0.

Pobednik prethodna dva izdanja Liga kup Portugalije je tako obezbedio plasman u polufinale, gde će se sastatim sa boljim iz okršaja Moreirensea i Aruke.

Izabrane vesti

Mrežu Brage načeo je Gonsalo Inasio već u četvrtom minutu. Golman gostiju je odbranio jedan pokušaj domaćina posle kornera, ali je defanzivac Lavova naleteo na odbitak, sa par metara se upisao u listu strelaca i najavio debakl crveno-belih.

Nevešto je Braga pokušavala da odgovori, a onda je u tri poteza, samo tri minuta kasnije, domaćin opet udario. Duga lopta ka Trinkau koji iz prijema briljantno proigrava Paulinja, a ovaj fantastičnim lob udarcem kompletira akciju za erupciju oduževljenja na stadionu Žoze Alavalade.

Da se gostima sprema katastrofa postalo je potpuno jasno u 20. minutu. Edvards je pobegao odbrani Brage, na kraju su ga defanzivci oborili u kaznenom prostoru i sudije je pokazao na kreč. Pedro Gonsavles je precizno izveo najstrožu kaznu za 3:0.


Izašla je Braga visoko, pokušavala na sve načine da natera protivnika na grešku i golom povrati otkucaije, ali je Sporting bruatlno kaznio taj stav rivala u 41. minutu. Ponovo precizna duga lopta, ovoga puta ka Santosu, koji potom proigrava usamljenog Trinkaa, a bivši igrač Brage i Barselone rutinski pronalazi put do mreže rivala u 41. minutu.

Nije Braga uspela da zaustavi krvarenje do velikog odmora, pošto je u nadoknadi skrivila još jedan penal. Ovoga puta ga je u gol pretvorio sjajni Edvards - 5:0.

U nastavku je Ruben Amorim iskoristio priliku da promeša karte, njegovi izabranici su delovali veoma sigurno, čuivali loptu u nogama i neutralisali svaki pokušaj rivala da makar upristoji poraz. Na kraju su se u dominantnom maniru domogli polufinala u takmičenju u kojem brane pehar.


LIGA KUP PORTUGALIJE - ČETVRTFINALE

Ponedeljak

Sporting - Braga 5:0 (5:0)

/Inasio 4, Paulinjo 7, P. Gonsalves 20, Trinkao 41, Edvards 45+4/

Utorak

21.15: (2,80) Akademiko Vizeu (3,10) Boavista (2,50)

Sreda

21.15: (1,25) Porto (5,50) Žil Visente (10,0)

Četvrtak

21.15: (2,60) Moreirense (3,00) Aruka (2,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Sporting LisabonBragaPedro GonsalvešFransisko TrinkaoLiga kup Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara