Đerar Moreno (©AFP)
Đerar Moreno (©AFP)

Viljareal se izvadio u nadoknadi: Moreno i Serlot za tračak svetlosti na Madrigalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 18:46

Žuta podmornica “porodila” pobedu...

Nisu baš zamerili Unaju Emeriju što je napustio Viljareal posle osvojene Lige Evrope, ali nije im baš bilo ni drago. Posebno je prvom čoveku kluba teško pao odlazak španskog stratega, jer je znao da će biti vraški teško da pronađe adekvatnu zamenu.  

Pokušao je sa Kikeom Setjenom i - opekao se. Pala je prva trenerska glava u Primeri, uručen je otkaz čoveku koji je dobio priliku da trenira Barselonu, a iako su se pominjali Đulen Lopetegi i Raul Gonzales kao njegovi naslednici na Madrigalu, odlučili su se za Hosea Roha Martina Paćetu. Debitovao je trijumfom, međutim, visio je Viljareal, izvadio se u zaustavnom vremenu - 2:1 (1:1). 

Izabrane vesti

Almeriji su padovi koncentracije u odsudnim trenucima došli glave. Gore momente da primi golove nije mogla da odabere. Prostora za popravku praktično da nije ni bilo posle hica Aleksandera Serlota i sve dobro što je uradila palo je u vodu. Žuta podmornica je “porodila” drugu pobedu u sezoni (prvu na domaćem terenu), ali još jednom nije mogla da sačuva mrežu.  

Odbrana je rak-rana Viljareala. Makar jedan primljen gol postao je standard (Maljorka bila izuzetak od pravila u svakom pogledu, jer samo tada nije viđena goleada). Ali, postoje i druge konstante u ekipi. Jedna je dugogodišnja - Đerar Moreno, a druga polako postaje Aleksander Serlot. Na Anoeti nisu bili baš oduševljeni učinkom norveškog napadača, prosledili su ga na Madrigal za kompenzaciju od 10.000.000 evra i to bi mogao da se ispostavi kao jedan od boljih poslovnih poteza za klub stacioniran nedaleko od Valensije.  

Drugo kolo zaredom Aleksandar Serlot trese mrežu u Primeri, protiv Almerije je odabrao idealan trenutak. Ušunjao se na drugu stativu, dobio upotrebljivu loptu i glavom zakucao loptu u gol za pobedu i tračak svetlosti na Madrigalu. Gol pogledajte OVDE.

Kod oba pogotka domaćina bitnu ulogu odigrao je Moreno. Kod drugog Alberto, koji je savio kiflu i uposlio norveškog golgetera, a kod prvog - Đerar. Iskusni napač gazda je šesnaesterca, tu se najbolje snalazi i ni iz čega ume da pogodi. Malo mu je potrebno... Aleks Baena se nije snašao, iako je bio u dobroj poziciji, odbila se lopta do Đerara Morena, a on je bio hladan kao špricer. Gol pogledajte OVDE.

I Đerar Moreno i Aleksander Serlot su pogađali u zaustavnom vremenu, postarali su se da u zaborav padne nova dobra partija Serhija Akijemea. Na pet utakmica izjednačio je brojke iz prethodne dve sezone u Primeri. Kako je krenuo, brzo će ih i nadmašiti. Gol pogledajte OVDE.

PRIMERA – 5. KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Alaves 2:0 (1:0)

/Palazon 43p, de Frutos 82/

Subota

Atletik Bilbao - Kadiz 3:0 (0:0)

/Guruzeta 66, Viljalibre 68, Injaki Vilijams 90

Valensija - Atletiko Madrid 3:0 (2:0)

/Duro 5, 34, Gera 54/

Selta - Majorka 0:1 (0:0)

/Murići 85/

Barselona - Betis 5:0 (2:0)

/Feliks 25, Levandovski 32, Tores 62, Rafinja 66, Kanselo 81/

Nedelja

Hetafe - Osasuna 3:2 (1:1)

/Mitrović 35, Karmona 51, Maksimović 86 - Munjoz 45, Budimir 57pen/

Viljareal - Almerija 2:1 (1:1)

/Moreno 45+5, Serlot 90+4 - Akijeme 44/

18.30: (1,60) Sevilja (3,90) Las Palmas (7,00)

21.00: (1,65) Real Madrid (3,70) Real Sosijedad (5,60)

Ponedeljak

21.00: (2,70) Granada (3,05) Đirona (2,80)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

ViljarealAlmerijaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara