Džek Vilšir (©agf.dk)
Džek Vilšir (©agf.dk)

Vilšir ima novi klub: Posle Arsenala, Vest Hema i Bornmuta završio u Danskoj

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 19:42

Orhus predstavio bivšeg reprezentativca Engleske

Kako je i zvanično obelodanjeno, Džek Vilšir je novi fudbaler danskog Orhusa. Engleski vezista je u klub stigao kao slobodan igrač, a angažman u Danskoj mu je prvi posle gotovo osam meseci pauze. Stavio je paraf na saradnju do kraja sezone, uz opciju za produžetak.

Orhus je posle 18 odigranih mečeva prvi ispod crte u Superligi, što znači da je na mesto ukoje trenutno vodi u plej-aut. Predstoji mu velika borba da se domogne pozicije u plej-ofu, s ozbirom da mu šestoplasirani Randers beži četiri boda uz utakmicu manje. Do kraja regularnog dela sezone ostala su svega četiri kola (uz preostale mečeve 18. runde).

Izabrane vesti

Od kako je napustio Bornmut krajem prošle sezone, Vilšir je formu održavao trenirajući sa matičnim Arsenalom. Nije ipak bilo mogućnost da potpiše saradnju sa Tobdžijama, šuškalo se da bi ponovo mogao da se okuša u Premijer ligi, možda i u Čempionšipu, ali se na kraju odlučio na potpuno iznenađujuć korak.

"Od kako sam počeo da treniram sa Arsenalom nisam krio da želim da budem spreman za 2022. godinu i novi klub. Uspeo sam u toj nameri i preda mnom je uzbudljivo poglavlje. U ovom trenutku mi je potrebno da krenem od nule, posle teškog perioda i Orhus mi je ukazao tu priliku. Veoma sam zahvalan i učiniću sve da pomognem timu da napreduje", rekao je Vilšir na predstavljanju.

Istakao je ipak i da će mu biti potrebno određeno vreme da uđe u takmičarski ritam. Danci su nastavili sa sezonom ove sedmice, posle zimske pauze, a još nije odigrano ni celo kolo. Orhus je po povratku u akciju savladao Sonderjiske kao gost (3:2).

"Jasno je da mi nedostaje treninga sa kontakto, ali fizički sam u dobroj formi i spreman sam. Sada moramo da se upoznam sa ekipom, da zaslužim minute i nadam se dobrinesem na terenu kako bi mogli da osvajamo bodove", dodao je fudbaler koji je upisao 34 nastupa za reprezentaciju Engleske.

Vilšir je prve fudbalske korake ostvario u Lutonu, ali je vrlo bržo postao deo Arsenalove akademije. Izrastao je u jednog od najperspektivnijih igrača u zemlji, Arsen Venger ga je veoma cenio i opisivao ga kao igrača sa "španskom tehnikom i engleskim srcem". Brojne povrede su ipak ostavile danak, pa nije uspeo da dosegne visine koje su mu predviđane. Iza sebe ima i 197 nastupa uz 14 golova u dresu Tobdžija, sa kojima je osvojio dva trofeja u FA kupu, jedan u Komjuniti šildu, a u dva navrata je igrao i finale Liga kupa.


tagovi

OrhusDanskaDžek Vilšir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara