(©Reuters)
(©Reuters)

Vinisijus u odelu pakera izrudario bodove u Kamenolomu, Berlin može da zaboravi na nokaut fazu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.10.23. | 22:53

Brazilac sa dve asistencije trasirao Madriđanima put do pobede – 2:1

Realovo rudarenje u Kamenolomu. Nisu kriptovalute bile cilj, nego bodovi, koje su Madriđani iskopali i sa sve tri pobede posle tri kola nadomak su ekspresnog prolaza u nokaut fazu Lige šampiona.

Braga je pokazala da nije šala. Znali smo da je sila kada je letos istamburala TSC u kvalifikacijama za elitni kup, ali se večeras i Real ozbiljno ljuljao u drugom poluvremenu, Orta je promašio kolosalnu šansu da donese Portugalcima remi protiv najvećeg kluba na svetu – 1:2.

Izabrane vesti

Nije bio Real tako ubedljiv ni ovog puta, kao ni protiv Napolija u Italiji, ali je ponovo odneo ceo plen. To je, valjda, ta snaga giganta, da pobeđuje iz tri-četiri prave akcije, bez obzira na izdanje protivnika. I zato je Ančelotijev tim ponovo na korak od prolećne faze takmičenja.

Bez trunke respekta domaćin je izašao na crtu Realu, nije odustao od svoje igre, stao je u visoki presing i znao dobrano da „davi“ Špance. Jedino što je ta rizična igra došla glave Bragi u prvom poluvremenu na način koji nije baš tipičan za Kraljevski klub: duga lopta uhvatila je odbranu Portugalaca na pogrešnoj nozi, nespremnu za trku sa Rodrigom, kojem je teledirigovani pas poslao Vinisijus. I tako, posle 12 utakmica, još od 12. avgusta i prvog kola Primere, Rodrigo je postigao gol, kojim je španskog giganta doveo do prednosti.

Imao je Real još sličnih akcija, da li je to bio plan ili se Braga nametnula, tek često su Španci gledali da sa svoje polovine dugom loptom ili brzom tranzicijom hvataju odbranu domaćih previsoko podignutu.

I kod drugog gola, koji je pao sredinom drugog poluvremena, ponovo je zadnja linija Brage probijena na nekih 40 metara od svog gola, a iako pogodak nije odmah pao, loše su se prebrojali defanzivci u crvenim dresovima, došetao im se Belingem potpuno neprimetan do ivice šesnaesterca, a odatle on ne prašta. I još jedna asistencija upisana je na konto Vinisijusa.

Braga se ekspresno vratila u igru pogotkom Đaloa u 63. minutu, a sedam minuta kasnije Orta je promašio najbolju priliku za izjednačenje, mogao je da pita Kepu gde da mu šutne i opet ga je pogodio u nogu.

Pomerila se Braga skroz napred u poslednjih deset minuta, krenula na sve ili ništa, duvalo je kroz njenu zadnju liniju, ali rezultat je ostao 2:1 za Madriđane.

A, nokaut fazu na horizontu vidi i Napoli. Posle pobede u Bragi, šampion Italije je večeras osvojio i Berlin i doveo sebe blizu prolaska dalje, jer ima lepu prednost u odnosu na ta dva rivala – 1:0.

Strelac gola vrednog tri boda je Đakomo Raspadori, koji je poslao u mrežu asistenciju Kvarachelije, za eksploziju radosti armije navijača Napolija, koji su nakrcali tribine stadiona u prestonici Nemačke.

Što se tiče Uniona, može polako da zaboravi na snove o prolećnoj fazi Lige šampiona, jer posle tri kola nema nijednu pobedu. Ostaće mu da se bori sa Bragom za treće mesto i selidbu u Ligu Evrope.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Grupa C

Braga - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Đalo 63 - Rodrigo 16, Belingem 61/

Union Berlin - Napoli 0:1 (0:0)

/Raspadori 65/



tagovi

Real MadridBragaLiga šampionaVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara