Vitor Pereira (Foto: Reuters)
Vitor Pereira (Foto: Reuters)

Vitor Pereira ponovo na klupi Fenerbahčea: Nedovršena priča će imati srećan kraj

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 18:59

Portugalac se vratio u Istanbul, na mesto na kojem je radio u sezoni 2015/16

Dovodio se Fenerbahče u vezu sa brojnim trenerima, ali se na kraju odlučio za stručnjaka koji je već radio u klubu. Vitor Pereira se vratio u Istanbul, posle tri godine provedene u Kini.

Pereira je 2015. po prvi put stigao u Fener, parafirao je tada dvogodišnji ugovor, ali se posle sezone bez trofeja rastao sa klubom u ne tako sjajnim odnosima. Prekinuo je Fenerbahče u avgustu 2016. godine saradnju sa Portugalcem, a čitava priča oko prevremenog raskida je završila i na Sudu za sportsku arbitražu.

Izabrane vesti

Ipak, u međuvremenu je došlo i do promene u vrhu kluba, pa se Pereira pet godina kasnije lako dogovorio sa Alijem Kočom, koji je na čelu Fenera od 2018. godine.

Po odlasku iz Istanbula, radio je u Minhenu 1860 i Šangaj SIPG-u, u kojem je proveo tri godine. U periodu od 2017. do 2020. godine osvojio je po jednom Superligu i kineski FA Superkup.

Predvodio je Porto od 2011. do 2013. godine. Najpre je na Dragao stigao kako bi bio deo stručnog štaba Andre Viljas Boasa, ali je po odlasku zemljaka u Čelsi dobio priliku da predvodi Zmajeve samostalno. Za dve godine je osvojio dve titule u Primeiri, kao i dva trofeja u Superkupu. Radio je potom u Al Ahliju i Olimpijakosu, a sa crveno-belima iz Pireja je osvojio i duplu krunu u Grčkoj.

Sada se vraća u Fener, gde ima nedovršena posla.

"Uvek sam osećao starst i ambiciju Fenerbahčea. Ipak, bilo je potrebno više vremena kako bi se napravila stabilna struktura i postigao željeni uspeh. Nažalost, nisam ga imao koliko sam želeo. Fenerbahče je ostao nezavršena priča. Osvajao sam trofeje u gotovo svakom klubu koji sam predvodio u karijeri, ali nisam mogao sa Fenerbahčeom. Sada je vreme da krunišem nedovršenu priču peharima. Tako će ona dobiti srećan kraj", izjavio je Pererira.



tagovi

Vitor PereiraFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara