Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vitorul traži povratak na pobednički put protiv desetkovanog Hermanštata

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 14:44

Dva tima se sastaju u zaostaloj utakmici 12. kola rumunskog prvenstva

Rumunski klubovi i dalje su na zimskoj pauzi i biće sve do sredine naredne nedelje. Svi osim Vitorula i Hermanštata, koji će večeras odigrati zaostali meč 12. kola (18.00). Duel dva tima prethodno je trebalo da se odigra početkom decembra, ali je zbog pozitivnih slučajeva korona virusa u redovima gostiju odložen, pa će poneti titulu prvog meča rumunskog šampionata u novoj godini.

Vitorul je na pauzu otišao u lošem raspoloženju. Tim iz Konstance nije slavio gotovo puna dva meseca, nanizavši pet mečeva bez trijumfa u svim takmičenjima, pa osmu poziciju drži isključivo zahvaljujući seriji od sedam mečeva bez poraza ostvarenoj od kraja septembra do sredine novembra.

Izabrane vesti

Hermanštat s druge strane drži 15. poziciju, s tim da je za razliku od današnjeg rivala, uspeo da upiše pobedu u decembru protiv Voluntarija. Međutim, bio je to jedini trijumf crveno-crnih još od kraja septembra.

Trener gostujuće ekipe Ruben Albes ima velikih kadrovskih problema pred okršaj vanrednog 12. kola. Čak četvorica prvotimaca neće moći da igraju zbog nakupljenih žutih kartona, dok je Klaudiu Belu povređen. Ipak, trojica fudbalera vratili su se treninzima, nakon što su se oporavili od povreda, pa neće sve biti tako crno za španskog stručnjaka.

"Trudimo se. Milsim da smo se na božićnom mini-odmoru dovoljno mentalno odmorili, ali istina je da smo u procesu rekonstrukcije. Neki igrači su otišli, a igrači koje smo doveli za sada ne mogu da igraju. Za ovaj meč imamo mnogo suspendovanih fudbalera, ali se nadamo da ćemo povratak započeti na najbolji mogući način. Kada neki igrači ne mogu da igraju, drugi moraju da rade isto toliko dobro i pokažu da imaju kvalitet da budu u timu. Tačko je da imamo problema sa igračima, ali smo se navikli poslednjih meseci i moramo biti jači"Vi, istakao je Albes pred večerašnju utakmicu.

Vitorul je u dosadašnjim duelima bio nešto uspešniji. Od sedam, koliko su dva tima odigrala u svim takmičenjima, četiri su pripala timu iz Konstance, dok su dva puta slavili gosti iz Hermanštata.

RUMUNIJA 1 - 12. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Nedelja

18.00: (1,50) Vitorul (4,20) Hermanštat (6,75)



tagovi

VitorulHermanštatRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara