Nenad Lalatović i Strahinja Eraković (©Starsport)
Nenad Lalatović i Strahinja Eraković (©Starsport)

Vještica hvalio Rusima Lalatovića i pričao o tome zašto mu je draži Đoković od Jokića...

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 16:44

Trener Spartaka iz Subotice se dotakao i Strahinje Erakovića i Slaviše Jokanovića, te objasnio zašto Srbi vole Putina

Nekadašnji štoper Vojvodine, Partizana, Zenita, Rostova, Šinjika i Urala, a sada pomoćni trener subotičkog Spartaka Milan Vještica, pričao je za ruski portal Metarejting o srpskom fudbalu i mnogim stvarima koje povezuju naše dve države. Povod je naravno bila predstojeća prijateljska utakmica između Rusije i Srbije (21. mart), kojoj se tamošnja javnost posebno raduje, a tom prilikom Vještica je pričao Rusima i o Nenadu Lalatoviću, Novaku Đokoviću, Strahinji Erakoviću, Slaviši Jokanoviću

Vještica je dres Vojvodine nosio 2001, a Partizana 2008. godine. Sa crno-belima je pod komandom Jokanovića osvojio duplu krunu, a igračku karijeru je okončao 2014. u Sankt Peterburgu. Od nedavno je postao trener u Spartaku, kao pomoćnik Lalatovića posle smene Aleksandra Keržakova.

Izabrane vesti

Ruse je internet zbunio, mislili su da je Vještica bio pomoćnik i Keržakovu. No, 44-godišnjak ih je brzo demantovao.

To je krupna greška sajta. Nikada nisam radio sa Sašom. Radim kao pomoćnik Nenadu Lalatoviću, jednom od najboljih trenera u Srbiji. On radi već 13 godina na visokom nivou i meni je prilika da kroz rad sa njim steknem potrebno iskustvo. Mi smo došli u Suboticu kada je Keržakov otpušten. Mislim da je Saši nedostajalo malo sreće na poslednjih nekoliko utakmica, ali to je normalna pojava u trenerskom poslu. Po mom mišljenju Saša je ostavio solidan utisak u Srbiji, samo neke stvari mu nisu išle u korist“, kazao je Vještica na početku razgovora za Metarejting.

On je tom prilikom istakao da se raduje prijateljskom meču između Rusije i Srbije, a organizatori su probali da dovedu u Moskvu i Novaka Đokovića. Tražili su Rusi od trenera Golubova i da uporedi najboljeg svetskog tenisera sa aktuelnim NBA šampionom Nikolom Jokićem.

Bilo bi sjajno kada bi došao. Novak je sjajna osoba. I on i Jokić su ambasadori Srbije u svetu sporta, ali za mene je Nole broj jedan. On je najbolji u svom sportu već godinama. Svaki sportista zna da je tako nešto gotovo nemoguće. Novak je nacionalni ponos Srbije“.

Milan Vještica u dresu Partizana (©Starsport)Milan Vještica u dresu Partizana (©Starsport)

Vještica je bio štoper Zenita od 2002. do 2006. godine, sa tim timom je 2003. podigao Liga kup Rusije. Sada, skoro dve decenije kasnije ima naslednika u liku Erakovića.

O njemu imam samo pozitivno mišljenje. Godinama je igrao za Crvenu zvezdu, još uvek je mlad i napredovaće. Može da igra kao štoper, ali i kao desni bek. Mislim da je Zenit uradio dobru stvar što ga je doveo“.

Sa Jokanovićem je Vještica odlično sarađivao. Iznenadilo ga je malo što njegov bivši šef nije uspeo da ostavi značajniji trag u Dinamu iz Moskve.

Sa Jokanovićem sam osvojio duplu krunu. Posle toga je on vodio timove iz Premijer lige i Čempionšipa. Slaviša je sjajan trener, moj sugrađanin, ali nije moguće da uvek budete uspešni. Pogotovo kada se od vas očekuju veliki rezultati“.

Kroz istoriju ruski šampionat su oblikovali brojni srpski fudbaleri.

Ako bismo gledali čitavu karijeru, Nemanja Vidić je najbolji srpski igrač koji je igrao u Rusiji. Međutim, ako bismo gledali samo one koji su najbolje igrali u Rusiji, onda su to Miloš Krasić i Zoran Tošić. Obojica su dugo igrali za CSKA Moskvu, i to bili ključni igrači tamo. Danko Lazović je takođe bio OK, ali Miloš i Zoran su opstali mnogo duže“.

Vještica je ovom prilikom rekao i da je predsednik Rusije Vladimir Putin veoma cenjen među Srbima.

Ako pitate Srbina zašto voli Putina, verovatno neće moći da vam da jasan odgovor. Srbi ga jednostavno vole. Štaviše, većina Srba uglavnom ne prati kakav je život u Rusiji. Ako ih pitate, samo će vam reći da su Rusi braća“, zaključio je Vještica.


tagovi

Milan VješticaZenitNovak ĐokovićStrahinja ErakovićNenad LalatovićNikola JokićSlaviša JokanovićSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara