Vladimir Petković novi selektor Alžira

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.02.24. | 14:37

Naturalizovani Švajcarac rodom iz Sarajeva drugi put na klupi neke reprezentacije

Odlične rezultate pravio je Vladimir Petković sa reprezentacijom Švajcarske, a novi selektorski angažman čeka ga u Alžiru, koji je na poslednjem Afričkom kupu nacija mimo očekivanja eliminisan već u grupnoj fazi. Pokušaće 60-godišnji strateg da podigne Pustinjske lisice kao što je uspeo Sajdžije koje je vodio do četvrtfinala Evropskog prvenstva 2020, pre toga do osmine finala kontinentalnog (2016) i svetskog šampionata (2018).

Nakon što je bio selektor zemlje čiji ima paso, rođeni Sarajlija preuzeo je Bordo, ali se u Francuskoj zadržao svega šest meseci. Nije se najbolje snašao među Žirondincima, pa je nakon šest meseci dobio otkaz, ostavivši ekipu u borbi za opstanak. Bilo je to februara 2022. godine, od kada je bez angažmana.

Izabrane vesti

Na novom poslu nekadašnji trener Lacija, sa kojim je 2013. osvojio Kup Italije, zameniće Đamela Belmadija koji je dobio otkaz zbog neuspeha na AKN krajem prošle i početkom ove godine.

Navodno, pred Petkovića su postavljena dva cilja: primarni je plasman na Svetsko prvenstvo 2026, a drugi četvrtfinale Afričkog kupa nacija 2025. godine, koji će biti održan u Maroku.


tagovi

reprezentacija AlžiraVladimir Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara