Stojković na treningu Al Fejhe (© twitter.com/Alfaihaclub)
Stojković na treningu Al Fejhe (© twitter.com/Alfaihaclub)

Vladimir Stojković oborio rekord u Saudijskoj Arabiji, najbolji je golman lige, može da osvoji Kup kralja

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 18:32

Partizanovci uspešni u Al Fejhi

Preselili su se Srbi na Bliski istok, u nameri da uče Arape fudbalu, a izgleda da su ih naučili. Makar kako se igra odbrana. Kolonija naših trenera, uz jednog golmana, demonstrirala je značenje defanzivne čvrstine i uticala na postavljanje rekorda u Sadijskoj Arabiji.

Al Fejha je postala prvi klub u istoriji tamošnje Pro lige bez primljenog gola kod kuće na devet utakmica tokom jednog prvenstva. Za 46 sezona koliko se profesionalno igra fudbal u tom delu sveta još se nije desilo da neko ostvari takav učinak. Do minulog vikenda kad je savladala Al Batin 1:0, a podatak dobija na značaju ako se zna da je reč o klubu koji se letos vratio u elitin rang.

Izabrane vesti

Na klupi Al Fejhe sedi Vuk Rašović, nekadašanji štoper, potom trener Partizana, dokazan u arapskom fudbalu. To što je nekad bio defanzivac jasno se ogleda kroz podatak da je njegov tim ove sezone kod kuće sačuva mrežu netaknutom na susretima sa Al Itihadom, Al Ahlijem, Al Raedom, Al Hazme, Abhe, Al Fateha, Al Taja, Al Fajsalija i Al Batina minulog vikenda. Iz priloženog se vidi da su bez municije protiv ekipe među čijim stativama stoji Vladimir Stojković ostali i najbolji klubovi u državi, poput Ali Itihada i Al Hilala, za koje igraju vodeći strelci takmičenja, Nigerijac Odion Igalo i Brazilac Romarinjo.

Vreme je za drugu sezonu Mozzart Prognozzera

Koliko je dolazak Vladimira Stojković uticao na stabilnost Al Fejhe pokazuje podatak da je nekadašnji reprezentativac pred svojim navijačima matiran samo triput. Jednom je to učinio Sam Al Nadžei iz Al Nasra, a pre dve sedmice Mari i Navaf al Abid iz Al Šabab. Kad se obračunaju sve utakmice, bilo kod kuće, bilo u gostima, bivši golman Partizana je deset puta ostao nesavladan i sjajnim izdanjima izborio se za status čuvara mreže koji ima najviše utakmica sa „nulom“, s tim da to priznanje deli sa Brazilcem Marselom iz Al Itihada. Osim toga, Stojković je dvaput dobio nagradu za golmana meseca (avgust i januar) koje zvaničnici Pro lige redovno dodeljuju.

Rekorderi (© twitter.com/Alfaihaclub)Rekorderi (© twitter.com/Alfaihaclub)

Velike zasluge za odbrane Vladimira Stojkovića ima i Đorđe Pantić (bivša „jedinica Parnog valjka“, na početku trnerske karjere angažovan u Teleoptiku), pošto je na poziv Vuka Rašovića promovisan u trenera golmana Al Fejhe, uz napomenu da je dogogodišnji saradnik šefa stručnog štaba je još jedan partizanovac, Ljubiša Ranković.

Al Fejha ne mora da brine za opstanak u povratničkoj sezoni u prvenstvu Saudijske Arabije, a mogla bi da je kruniše na sjajan način, možda i trofejom. Dogurala je do polufinala Kupa kralja i 4. marta će igrati polufinale sa Al Itihadom. Na svom terenu...



tagovi

Vladimir Stojkovićvuk rašovićVuk RašovićSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Al Fejha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara