©AFP
©AFP

Vlahović je najveće pojačanje Fjorentine ovog leta! Komiso pobedio, Atletiko se okrenuo Mateusu Kunji

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 00:28

Presudila velika želja Roka Komisa da zadrži supertalentovanog napadača u klubu

Atletiko Madrid je odustao od pregovora oko kupovine Dušana Vlahovića, jer nije uspeo da kompletira posao oko dovođenja supertalentovanog srpskog napadača, javlja dobro upućeni Đanluka di Marcio.

Poslednja ponuda Jorgandžija od 50.000.000 evra, plus 10.000.000 lako dostupnih bonusa, ali i 20 odsto od naredne prodaje nije prihvaćena u Firenci, pa je na kraju presudila volja Roka Komisa, a veruje se i samog igrača, da Vlahović predvodi napad Viole još najmanje godinu dana.

Izabrane vesti

Di Marcio piše da je bogati vlasnik Fiorentine stisnuo zube i po svaku cenu želeo da zadrži svoju zlatnu devetku. Učinio je sličnu stvar kao i u slučaju Federika Kjeze, kada je odbio prvu seriju naleta Juventusa, sačekao da igrač dodatno sazri i dodatno uveća vrednost, a onda nije mogao da se odupre Juventusovim naletima, a pre svega želji igrača da ode. Ovoga puta deluje da mu je bilo lakše, jer igrač očigledno nije pokazivao izraženu želju da napusti Artemio Franki. Vlahović je sada u situaciji da iskoristi dodatnih godinu dana u klubu bez velikog pritiska, dodatno se izgradi kao napadač, a onda se praktično nađe u idealnoj situaciji da sve to nagradi velikim transferom.

Nema sumnje da će Komiso u bliskoj budućnosti nagraditi Vlahovićevu vernost novim unosnim ugovorom i omogući Dušanu da u poptunosti uživa u Firenci. Uostalom, već je najavio da je spreman da srpskog napadača učini najplaćenijim igračem ekipe. Igraču ugovor ističe na leto 2023. godine, uz godišnja primanja od "svega" 800.000 evra.

Sve ovo znači da će napadač Herte Mateus Kunja uskoro postati napadač Atletiko Madrida. Brazilac i Olimpijski šampion iz Tokija bio je druga opcija Jorgandžija ovog leta i sada će svi resursi kluba iz Madrida biti okrenuti ka pregovorima sa berlinskim klubom.

Kunjina vrednost se procenjivala na oko 30.000.000 evra, što će predstavljati lakše izvodljiviju opciju sa Madriđane, ali Brazilac je potpuno drugačiji profil napadača od Vlahovića. On nije špic koji garantuje bodove, već najbolje dejstvuje na mestu drugog napadača. Sve to potvrđuje i činjenica da je prošle sezone postigao svega osam golova na 28 mečeva u svim takmičenjima. Sa druge strane Vlahović je 21 put tresao mrežu na 37 nastupa u Seriji A.


tagovi

Roko KomisoMateus KunjaDušan Vlahovićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara