Vlahović slavi u Torinu (©AFP)
Vlahović slavi u Torinu (©AFP)

Vlahović za Mozzart Sport: Nikad nisam postigao brži gol, tražio sam Riberiju da nastavi sa asistencijama

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 16:18

„Još nismo svesni šta smo uradili“, kaže napadač Fjorentine posle pobede nad Juventusom

Fjorentina je susret sa Juventusom dočekala u najgorem mogućem trenutku, serija od osam utakmica bez pobede u prvenstvu nije obećavala pred gostovanje šampionu Italije, ali Dušan Vlahović nije mario za to. Nije ga interesovao negativan niz, niti imena koja su se nalazila preko puta. Talentovani centarfor otvorio je meč kako se samo poželeti može i golom već u trećem minutu trasirao pobedu koju su gosti overili sa dva gola u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

"Utisci su neverovatni, još nismo svesni šta smo napravili, tek ćemo biti. Svi smo veoma srećni, ponosni i zadovoljni. Ovo je samo prvi korak, nagoveštaj šta bismo mogli da napravimo. Neophodno je da nastavimo da guramo dalje, zaboravimo ovu utakmicu i da se koncentrišemo na sledeću. Igramo već 3. januara važan meč sa Bolonjom i moramo da damo sve od sebe, da budemo koncentrisani", istakao je Vlahović u razgovoru za Mozzart Sport.

Fjorentina je pobedom nad Juventusom (3:0) stigla do trećeg prvenstvenog slavlja u sezoni i nagovestila povratak na željeni kolosek posle veoma teškog perioda.

"Budimo se, na pravom smo putu. Potrebno je da nastavimo tako, ujedinjeni i fokusirani. Ako bude tako, rezultati neće izostati. Skromnost, jedinstvo i rad su recept da ostanemo na putu koji vodi do cilja. Ne bi trebalo posle ovoga da se opustimo, još ne dišemo lakše, moramo da uhvatimo zalet i da osvojimo što više bodova".

Zahvaljujući srpskom golgeteru Juventus je poklekao već u trećem minutu, a pogodak protiv šampiona Italije je iz Vlahovićeve perspektive ukrasio godinu u kojoj je prošao trnovit put. Strateg Ćezare Prandeli imao je poverenja u Dušana za šta mu se napadač odužio utabavši put ka premijernoj pobedi od dolaska iskusnog stručnjaka na klupu.

"Nisam nikad postigao brži gol, zadovoljan sam kako mi ide u poslednje vreme, ali nisam kako mi ide u ovoj sezoni zato što sam, da kažem, bacio prvi deo takmičarske godine. Došao je trener koji veruje u mene, zahvaljujem mu se na tome i nadam se da ću mu se odnosom, profesionalizmom i zalaganjem na treninzima, igrama i golovima odužiti na poverenju".

Idealna lopta u prostor Frenka Riberija bila je prilika da srpski golgeter demonstrira brzinu i učini štopere jednog od najboljih klubova sveta bezazlenim i nemoćnim.

"Svi znamo kakav je Frenk majstor, igračka veličina, kakvu krijeru ima. Ne iznenađuje me ništa od njega, ni idealne asistencije poput one u susretu sa Juventusom. Na meni je potom ostao lakši deo posla i mogu samo da mu se zahvalim. Mnogo mi znači što ga imam pored sebe u timu. Navlači na sebe dosta igrača, jer jednim potezom može da reši utakmicu. Idealno funkcionišemo. Čestitao mi je posle meča, zahvalio sam mu se na asistenciji i uz osmeh, kroz šalu, rekao da bih voleo da ih bude što više što je i njemu izmamilo osmeh".

Foto: StarsportFoto: Starsport

Čestitke je među prvima uputio i saigrač iz Viloe i reprezentacije, Nikola Milenković koji je sa Vlahovićem izrastao u nezamenjive šrafove tima iz Firence.

"O Blekiju je suvišno trošiti reči. Lider je tima, napreduje svakim danom, izrasta u jednog od najboljih štopera sveta. Nadam se da će postati najbolji, to mu od srca želim. Voleo bih da još dugo igramo zajedno".

Početak 2020. nagovestio je Vlahovićev uspon, ali je usledio težak period usled pandemije virusa korona. Ipak, 20-godišnji napadač je iz svega izašao jači, a jedan od detalja koje će pamtiti je i debi za reprezentaciju Srbije.

"Debitovao sam za državni tim i to je jedan od snova koje sam dugo čekao i dočekao. Godina na izmaku je bila korektna, ali nisam u potpunosti zadovoljan, period od maja do oktobra nije bio idealan. Da mogu, sad bih ga ispravio, ali nema svrhe osvrtati se. Gledam napred, vredno ću raditi kako bih postigao što više golova i doneo što više pobeda svom timu. Još nisam preboleo neuspeh sa reprezentacijom zato što znam koliko smo svi stvarno to želeli, ali idemo dalje. Uskoro počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022, moramo da damo sve od sebe da obradujemo pre svega naciju, a posle i sve nas", naglasio je Dušan Vlahović.

Piše: Ivan Džodić


tagovi

Ćezare PrandeliFrenk RiberiNikola MilenkovićJuventusDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara