Nemanja Čović (©Starsport)
Nemanja Čović (©Starsport)

Vojvodina prebolela “večite” i iz Lučana skočila na četvrto mesto

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 16:26

Čović s penala matirao Mladost – 2:0

Dva teška poraza od večitih rivala nisu ostavila veći trag na Vojvodinu. Oporavile su se Lale, kao da nisu mnogo toga ni očekivale u sudarima sa dva najbolja tima u ligi, nego su čekale protivnike "po meri".

I dočekale su. U odloženom meču 3. kola Superlige Novosađani su usred Lučana pobedili Mladost i izleteli na četvrto mesto tabele – 2:0. Pozicija koja bi na kraju sezone verovatno vodila u Evropu. A, to je ono što Vojvodina i traži i čime bi bila zadovoljna tamo u maju.

Izabrane vesti

Odigrala je Vojvodina prepoznatljivu utakmicu iz ove sezone: tvrdo, borbeno, uglavnom čekajući kontre, zatvarajući prilaze svom golu. Kada se pobedi 2:0, onda je jasno da je taktička zamisao trenera Slavoljuba Đorđevića potpuno uspela.

Junak utakmice bio je Veljko Simić, na čiji kontu idu dve “asistencije”. Najpre je krilni napadač izborio penal kojim su Lale povele, a egzekutor je bio Nemanja Čović, dok je u poslednjem minutu utakmice Simić povukao kontru sa svoje polovine i onda samo gurnuo loptu u stranu za Zukića, a ovom je ostalo samo da je pošalje u mrežu.

Mladost je vezala drugi poraz i ponovo na svom terenu. Posle debakla od Crvene zvezde (5:1) usledila je “nula” i protiv Vojvodine, te je zalet Lučanaca kojim su skočile do sredine tabele potpuno zaustavljen.

Period od 60. minuta pa do kraja je apsolutno pripao domaćinu, koji je ređao napade, uglavom su to bili centaršutevi ka golgeteru Bojoviću, ali neke istinske, kolosalne šanse ipak nije bilo. Neke pokušaje je odbrana Vojvodine blokirala, neke lopte pokupio golman Simić, a na kraju kada je ceo tim krenuo u napad po izjednačenje, stigla je kazna.

SUPERLIGA – 3. KOLO

Mladost – Vojvodina 0:2 (0:1)

/Čović 25p, Zukić 94/ 



tagovi

Mladost LučaniFK VojvodinaSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara