Milošević, Foto: MN Press
Milošević, Foto: MN Press

Vojvodina pred rekordnim transferom: Milošević želja Benfike i Italijana, obeštećenje preko 3.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 17:58

Mladi špic na izlaznim vratima posle sjajnih igara za kadetsku reprezentaciju Srbije

Fudbalska škola Vojvodine stvorila je u prethodnom periodu niz asova, te danas neke od nosećih uloga u reprezentaciji pripadaju upravo igračima poniklim među Novosađanima, a nakon sušnog perioda i nekoliko sezona bez kapitalne prodaje klub sa Karađorđa je na korak od realizacije značajnog transfera.

Naime, Jovan Milošević, napadač Lala rođen 2005. godine, našao se na listi želja Benfike koja je već inicirala pregovore sa superligašem, saznaje Mozzart Sport. Centarfor koji je na nedavnom Evropskom prvenstvu za kadete postigao gol na svakoj od pet utakmica Orlića skrenuo je pažnju široke fudbalske javnosti, a među prvim klubovima koji su povukli konretne poteze je portugalski gigant. Takođe, uz klub iz Lisabona interesovanje je pokazao i jedan član Serije A sa kojim su isto započeti pregovori.

Izabrane vesti

Glavnu prepreku u realizaciji transfera predstavlja činjenica da je Milošević maloletan i da 18 godina puni tek narednog leta, te će, uprkos gotovo izvesnoj prodaji u narednim mesecima, ukoliko dođe do dogovora potpisati predugovor, a pre odlaska u Portugaliju ili Italiju, još jednu sezonu provesti u Novom Sadu.

Zainteresovanim klubovima je iz Vojvodine stigao odgovor da će za slobodu mladog golgetera biti neophodno da izdvoje između 3.500.000 i 4.000.000 evra uz procente od naredne prodaje, te bi ukoliko dođe do realizacije transfera to bila rekordna prodaja na Karađorđu s obzirom na to da je najznačajniji priliv do sada predstavljao odlazak Gojka Kačara zime 2008. godine u Hertu za 3.000.000 evra.

Podsetimo, poslednji transfer za sedmocigreno obeštećenje Novosađani su realizovali u februaru 2016. godine kada je Mirko Ivanić za 1.000.000 evra prešao u BATE. U međuvremenu, pažnju su od aktuelnih igrača privukli Uroš Kabić, Mirko Topić i Dejan Zukić.



tagovi

Jovan MiloševićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara