Vojvodina raširila krila u Kruševcu, Carević odbranio penal

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.10.22. | 22:03

Novosađani prekinuli negativnu seriju protiv Napretka u 16. kolu Mozzart Bet Superlige – 2:0

Nisu Novosađani igrom blistali pod Bagdalom, ali su izvojevali mnogo vrednu pobedu za nastavak Mozzart Bet Super lige –Taktički zrelom igrom uspeli su da na krilima razigranih Čumića i Uroša Nikolića dva puta probiju bedem domaćina, sačuvaju svoju mrežu, ubeleže sedmi trijumf u prvenstvu, drugi protiv današnjeg rivala i ostave iza sebe niz bez slavlja 0:2.

 Mrežu Napretka tresli su Čumić u 19. minutu i Malbašić u 61. minutu. Prekinuta je tako serija pobeda domaćeg tima na svom terenu, kao i dugi niz bez kapitulacije.

Izabrane vesti

Kao da su četiri vezana trijumfa Napretka kod kuće, ali i šansa da se njihov tim približi plej – of zoni, kao i dolazak velikog rivala, prizvali mnogo više publike u Kruševcu od onog na šta smo u ovoj sezoni navikli. Pokušavao je domaćin da pronađe pravi ritam na početku meča, posed je bio na njegovoj strani, a kako se vreme micalo Vojvodina je sve više uspostavljala balans i iz prve velike prilike povela. Brzo su gosti izveli slobodan udarac sa svoje polovine terena, nespretno je odreagovao Pantić, dozvolio Čumiću da uzme loptu i neometan lagano matira Petrića u 19. minutu za 0:1.

Prekinula je tako Vojvodina niz kruševačkog superligaša bez primljenog gola kod kuće, dug skoro 500 minuta. Upravo je gol Novosađana otkrio najveći problem Napretka na današnjem meču. Nije na teren na početku meča Dušan Đorđević poslao nijednog od dvojice rovitih igrača Čarapana, koji su se u dosadašnjem delu Mozzart Bet Super lige odlično snalazili na poziciji desnog defanzivnog fudbalera. I Stefan Jovanović i Nemanja Đeković, još uvek neoporavljeni od povreda, našli su sa na klupi, a njihova „zamena“ Pantić delovao je potpuno nemoćno na utakmici, i u napadačkim, a posebno odbrambenim zadacima i da je Vojvodina bila hrabrija i otresitija u prvom delu igre, mogla je biti još opasnija sa svoje leve strane po gol domaćina. Nedugo nakon pogotka gostiju, Čarapani su imali najbolju šansu za izjednačanje. Kazneni udarac je skrivio Vitas, oborivši Bastajića, a Matić preuzeo odgovornost. Visoki napadač loše je šutirao, pa je Carević, koji do tada nije ulivao preveliko samopouzdanje svom timu, nogama odbranio njegov udarac. Na odbijenu loptu natrčao je Putinčanin, a golman Lala još jednom odlično odreagovao. Skoro sve vredno pomena u prvom delu igre stalo je u sredinu poluvremena.

 Odmah nakon prve dve velike prilike pred golom Carevića, Čumić je ponovo gađao u mrežu, ali sada u njen spoljni deo. Ponovo je katastrofalno izgledala Napretkova desna strana odbrane, ali je sreća sada bila na strani Petrića i kada Pantić nije zaustavio Nikolića. Probao je Napredak do kraja prvog dela da ponovo kroz posed preuzme inicijativu, stvori prilike za gol. Uz pokušaje Krstića iz slobodnog udarca, pa Jovanovića glavom, najbliži da savlada Carevića bio je Bjeković, koji je u 45. minutu pogodio stativu svog gola, posle napucane lopte od strane Busnića.

Potpuno očekivano, zadržao je Đorđević Pantića u svlačionici i pomalo iznenađujuće Kerkeza, koji je osetio bol u nozi. Probao je trener Napretka da ulaskom Đekovića i Šarića pojača ofanzivu, no Kruševljani su bili nepovezani i na startu drugog dela i pored želje da stvore dobru priliku. Prva prava u nastavku ponovo je pripala gostima i Vojvodina je još jednom realizovala šansu. Sjajno je Uroš Nikolić našao Malbašića u sredini šesnaesterca, a ovaj neometan gađao sa sedam metara iskosa u dalji ugao gola – od 61. minuta stajalo je na semaforu 0:2. U nastavku meča samo je vredno pomena to da je mladi Đeković, koji je posle izlaska Kerkeza i Krstića, poneo kapitensku traku Čarapana, zakasnio u 83. minutu u želji da oduzme loptu Simiću i potpuno zasluženo zaradio isključenje. Osim tog, nije pod Bagdalom do kraja duela bilo gotovo nikakvih uzbuđenja, pa je Vojvodina prigrabila šestu poziciju sa 26. bodom, dok je Napredak ostao na desetoj poziciji sa 17 bodova.

NAPREDAK – VOJVODINA 0:2 (0:1)

/Čumić 19, Malbašić 61/

Stadion: Mladost, Kruševac,

Gledalaca: 2500

Sudija: Lazar Lukić

Napredak: Petrić 6, Kerkez 6 (od 46. Đeković 5), Bolha 5, 5. Vukajlović 5,5. Pantić 5 (od 46. Šarić 5,5), Putinčanin 6, Krstić 5,5 (od 62. Stevanović 5,5), Mićin 5 (od 76. Kočić-). Bastajić 6,5, Đ.Jovanović 5,5, Matić 5,5 (od 73. Čečarić- )

Vojvodina: Carević 7, Vitas 7, Jeličić 6,5, Bjeković 6 (od 78. Lazarević-), Đorđević 6, Nikolić U. 7, Topić 5,5 (od 64. Miletić 6), Malbašić 6,5 (od 64. Simić 6), Milosavljević 6 (od 38. Busnić 6). Čumić 7,5 (od 78. Zukić-), Nikolić N. 6

Igrač utakmice: Nikola Čumić

MOZZART BET SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

TSC - Čukarički 1:1 (1:0)

/Ratkov 25 - Drezgić 50/

Nedelja

Radnički 1923 - Kolubara 3:0 (1:0)

/Tomić 29, Vidosavljević 58p, Stojiljković 68/

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:2 (0:0)

/Marjanović 73 - Pešić 68, 97/

Partizan - Javor 3:3 (2:1)

/Natho 11, Urošević 25, Živković 64 - L. Nikolić 6, Gigić 72, Gojković 88/


Novi Pazar - Voždovac 0:0

Ponedeljak

Mladost Novi Sad - Radnik 2:1 (0:1)

/Dimitrov 48, Marušić 90 - Rustemović ag 21/

Spartak - Mladost Lučani 1:1 (0:0)

/Vitorović 86 - Jojić 79/

Napredak - Vojvodina 0:2 (0:1)

/Čumić 19, Malbašić 61/



tagovi

Nikola ČumićFilip MalbašićDušan Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara