Foto: J. Grlić
Foto: J. Grlić

Vojvodina stigla u Tursku, prvi test već u subotu protiv Altaja

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 15:20

Novosadski klub će narednih 15 dana provesti u Antaliji, gde će odraditi poslednju fazu priprema pred nastavak prvenstva

(Od specijalnog izveštača iz Antalije)

Fudbaleri Vojvodine doputovali su danas u Antaliju gde će u narednih 15 dana obaviti poslednju fazu priprema pred nastavak prolećnog dela sezone. Eskpedicija novosadskog kluba se nakon dvočasovnog leta - putavala zajedno sa ekipom Čukaričkog - smestila u luksuznom hotelu “Susesi Luxure Resort”, u obližnjem Beleku, gde je i prethodne godine sprovela zimske pripreme.

Izabrane vesti

Fudbaleri novosadskog tima će u naredne dve nedelje najviše raditi na jačanju fizičke spreme, ali će u istom periodu odigrati i šest prijateljeskih utakmica. Prvu već u subotu, 16. januara protiv turskog Altaja, a potom redom protiv ukrajinske Zorje (19. januar), slovenačke Mure (22. januar), bugarske Slavije (25. januar) i ruskih klubova, B tima Lokomotive iz Moskve (27. januar) i Akmata Groznog (28. januar).

Prvobitno je bilo planirano da Vojvodina u sredu, dan pred polazak, posle desetodnevnog treniranja u Novom Sadu, odigra prijateljski meč protiv OFK Bačke, ali je usled vremenskih neprilika i loših uslova za igru utakmica otkazana, kako se neko od fudbalera ne bi povredio pred glavni deo priprema. Stoga će novosadska Stara dama prvi test u novoj godini imati u Antaliji.

Tim je u januarskom prelaznom roku doživeo blage promene. Ognjen Đuričin se preselio u Radnički iz Niša, Lazar Stojsavljević se vratio sa šestomesečne pozajmice u Radu, dok se u poslednji čas ekipi pridružio doskorašnji član Crvene zvezde Veljko Simić, od juče i zvanično novi fudbaler Vojvodine, tako da će trener Nenad Lalatović u narednih 15 dana na raspolaganju imati 28 igrača.

Foto: J. GrlićFoto: J. Grlić

Ono što bi za stratega novosadskog kluba moglo da predstavlja problem jeste to što će trojica standardnih igrača, Aranđel Stojković, Miljan Vukadinović i Nemanja Čović, posle utakmice sa Zorjom napustiti pripreme, kako bi se pridružili reprezentaciji Srbije za predstojeću američku turneju.

Fudbaleri koje Lalatović trenutno ima na raspolaganju:

Golmani: Nikola Simić, Nemanja Toroman, Goran Vukliš, Željko Brkić

Odbrana: Nikola Andrić, Mladen Devetak, Aranđel Stojković, Vladimir Kovačević, Siniša Saničanin, Veljko Jelenković, Stefan Đorđević, Slavko Bralić, Marko Bjeković, Milan Majstorović, Đorđe Đurić.

Vezni red: Nikola Drinčić, Bogdan Mladenović, Mirko Topić, Petar Bojić, Dejan Zukić, Miljan Vukadinović, Vladimir Miletić, Vladan Novevski, Uroš Kabić, Miodrag Gemović, Veljko Simić.

Napad: Nemanja Čović i Momčilo Mrkaić.

Vojvodina če u Turskoj boraviti do 29. januara, kada se vraća u Srbiju, a prvi meč prolećnog delaprvenstva očekuje je 6. februara u Novom Sadu protiv TSC-a. 


tagovi

FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara