Vojvodina u Lazarevcu potvrđuje top formu: Novi debi Filipa Malbašića

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.08.22. | 11:30

Tradicija nije na strani ekipe Milana Rastavca uoči večerašnjeg meča šestog kola Mozzart Bet Superlige (19 časova)

Teško da su Lale mogle zamisliti bolji start u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige. Dosadašnji impresivan učinak od tri pobede i jednog nerešenog rezultata smešta ih na treće mesto na tabeli, uz dva boda, ali i utakmicu manje od drugoplasiranog Čukaričkog. U prošlom kolu fudbaleri Stare dame su pauzirali, budući da je duel sa Crvenom zvezdom odložen, zbog obaveza Beograđana u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Izostao je tako spektakl, odnosno sudar trenutno dva najbolja tima dosadašnjeg dela Mozzart Bet Superlige, ali su zato Novosađani imali više vremena da se spreme za gostovanje u Lazarevcu, gde ih danas dočekuje Kolubara (19.00, TV Arena Sport 5).

Kada je reč o tradiciji između ova dva tima, od ukupno tri odigrana susreta viđena su sva tri scenarija – obe ekipe imaju po pobedu i poraz, a jedan susret je završen remijem. Poslednji put sastali su se u martu ove godine, Kolubara je slavila sa 1:0, a Novosađane su pratili maleri na tom meču – najpre promašen penal, a potom i crveni karton. Lale veruju da će danas stvari biti potpuno drugačije i da će uz lepršavu igru, koju pokazuju od starta ove sezone, imati i fortunu na svojoj strani.

Izabrane vesti

Ipak, Novosađani ne bi smeli da potcene Lazarevčane, koji su osim debakla protiv Zvezde (5:0) ostvarili pristojne rezultate. Neporaženi na svom stadionu, a pokazali su karakter u teškim situacijama – sa igračem manje uzeli su bod Radniku u gostima i savladali lučansku Mladost kod kuće. Svoju šansu u ovom meču crno-zeleni verovatno će tražiti iz tranzicije i prekida.

Šef stručnog štaba Lala Milan Rastavac nema problema sa kadrovskom situacijom. Osim već duže vreme povređenog Uroša Nikolića, koji bi uskoro trebalo da se priključi treninzima, jedini igrač na kojeg neće moći da računa zbog bolesti jeste Vladimir Miletić. Shodno tome, u Lazarevcu treba očekivati sličnu startnu postavu Voše kao i u prethodnim mečevima, uz mogućnost da minute od početka utakmice dobije povratnik u tabor Novosađana Filip Malbašić. Odmah po dolasku dobio je priliku protiv Radničkog u Kragujevcu, a bilo mu je dovoljno manje od deset minuta na terenu da postigne prvenac u drugom mandatu u Vošinom dresu. Iako je Rastavac istakao da Malbašiću nije potrebno posebno prilagođavanje, sigurno mu je ova pauza odgovarala da se privikne na, ipak, drugačiju Vojvodinu od one iz njegovog prethodnog boravka na „Karađorđu“. Imajući ovo u vidu, može se očekivati da se Malbašić danas nađe među startnih 11. U tom slučaju verovatno bi počeo umesto mladog Mihajla Neškovića, koji je bio standaradan u veznom redu od dolaska Rastavca, a upravo je Neškovića zamenio u prošlom meču.

Stara dama je pauzu iskoristila da nadogradi pojedine segmente igre, podigne nivo fizičke spremnosti, ali i da odmori igrače. Pre svega one koji su najviše proveli na terenu u prethodnom periodu i koji su se najviše istrošili, poput Veljka Simića, Iva Baraja, Nemanje Nikolića, Mirka Topića...

Takođe, Voša je jedini tim Mozzart Bet Superlige koji nije primio nijedan pogodak ove sezone. Odbrana kojom komanduje već dobro ustaljeni štoperski tandem Jeličić – Traore, pokušaće da prebrodi i kolubarsku bitku bez primljenog pogotka. Svakako je i njima dobrodošao predah od snažnog ritma, a čini se da je najviše trebao kapitenu Stefanu Đorđeviću, koji nakon odlaska Mladena Devetka u Palermo praktično nema adekvatnu zamenu na poziciji levog beka. Takođe, biće zanimljivo videti ko će se naći od starta uz desnu aut-liniju, gde konkurišu Milan Lazarević i Marko Bjeković. Bjeković je bio van terena dugo zbog povrede, a onda mu je Rastavac postepeno dozirao minute kada je sa klupe menjao Lazarevića. U poslednjoj utakmici u Kragujevcu prednost na desnom beku dobio je ipak Bjeković, koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

U protokol se polako vratio i 18-godišnji Uroš Kabić, nakon oporavka od mononukleoze. U Kragujevcu je imao priliku tek da oseti teren u poslednjih par minuta meča, ali očekuje se da jedan od najtalentovanijih igrača Mozzart Bet Superlige u nastavku ima sve veću minutažu, a značajnije minute možda zabeleži već danas u Lazarevcu.

Dosadašnji raspored je bio takav da će ovo Vojvodini biti tek drugo gostovanje u ovoj sezoni. Prvo su uspešno pregrmeli pobedom nad Radničkim u Karagujevcu (0:2), a veruju da će sličan scenario ponoviti i protiv Kolubare.

Mogući početni sastav Voše protiv Kolubare u formaciji 4-2-3-1: Carević – Bjeković, Traore, Jeličić, Đorđević – Topić, Milosavljević – Baraj, Simić, Malbašić – Nikolić.


MOZZART BET SUPERLIGA, ŠESTO KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 1:3 (0:1)

/Štulić 93 - Nikčević 45, Majdevac 55, Rubežić 77/

Subota

19.00: (3,25) Kolubara (3,20) Vojvodina (2,30)

19.00: (3,10) Napredak (3,25) TSC (2,35)

20.45: (1,10) Crvena zvezda (10,0) Voždovac (23,0)

Nedelja

19.00: (2,10) Mladost Lučani (3,20) Radnik (3,80)

19.00: (2,30) Spartak (3,25) Javor (3,20)

19.30: (11,0) Mladost GAT (5,50) Partizan (1,28)

Ponedeljak

17.00: (3,60) Radnički 1923 (3,25) Čukarički (2,15)


 


tagovi

Filip MalbašićMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara