©Reuters
©Reuters

Voker odlučan da napusti Siti, Bajern ga vidi kao zamenu za Pavara

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 19:31

Iskusni desni bek pred rastankom sa Građanima

Tripleta osvojena u tek završenoj sezoni predstavljala je ukras za aktuelnu generaciju Mančester Sitija, a prema najavama sa Ostrva pred osvajačem Lige šampiona i Premijer lige je umivanje tima u okviru kojeg će se značajno promeniti konkurencija na poziciji desnog beka.

Kako saznaje Atletik, pored Žoaa Kansela, ovog leta Siti će napustiti i Kajl Voker, 33-godišnji bek koji je izrazio nezadovoljstvo ulogom koju je imao u prethodnom periodu. Engleski defanzivac nezadovoljan minutažom u sezoni 2022/23 izrazio je želju za promenom seredine, a prema navodima istig iszvora u toku su pregovori oko Vokerovog transfera u Bajern Minhen. Iako klubovima tek predstoji razgovor na temu obeštećenja, pretpostavlja se da neće biti prepreka u realizaciji ovog posla.

Izabrane vesti

Voker je tokom prolećauspeo da povrati poverenje Pepa Gvardiole i da zasluži mesto startera na 11 od poslednjih 13 utakmica, međutim jedan od susreta koje je počeko na klupi za rezerve bio je duel finala Lige šampiona protiv Intera. Činjenica da pada u drugi plan kod aktuelnog šefa stručnog štaba bila je povod da desni bek godinu dana pre isteka ugovora inicira priču o rastanku, te je a očekivati da epilog na ovu temu bude poznat u narednim danima.

Voker, koji je standardni reprezentativac Engleske karijeru bi mogao da nastavi u Bajernu, a kao jedan od prioriteta ostrvski mediji navode ambiciju defanzivca da održi kontinuitet i ostane u konkurenciji za reprezentativni dres na Evropskom prvenstvu 2026. godine. Istovremeno, eventualni dolazak Vokera u Minhen ujedno bi predstavljao rešenje za poziciju uz desnu aut liniju posle najave Bendžamina Pavara da ne planira da produži ugovor i da mu je namera da ovog leta promeni sredinu.

Osim engleskog defanzivca, redove Građana će gotovo izvesno napustiti i Žoao Kanselo s obzirom na to da je Portugalac na transfer listi, te bi Gvardiola mogao da ostane sa Rikom Luisom kao jednim klasičnim desnim bekom.

Podsetimo, Voker je leta 2017. godine stigao u Siti iz Totenhema za obeštećenje od oko 53.000.000 evra i do danas je upisao minute na 254 zvanična duela Građana.


tagovi

Kajl VokerMančester SitiBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara