Lukas Nmeča (©VfL_Wolfsburg)
Lukas Nmeča (©VfL_Wolfsburg)

Volfzburg za siću doveo špica zbog kojeg bi Gvardiola mogao da se pokaje

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 00:39

Lukas Nmeča potpisao do 2025. godine

Ume Volfsburg da namiriše igrače koji će mu se u budućnosti višestruko isplatiti kako doprinosom na terenu, tako i kroz višestruku zaradu. Jedan od njih mogao bi da bude i Lukas Nmeča kojeg je Mančester Siti možda i olako pustio posle blistave sezone u Anderlehtu, odnosno na Evropskom prvenstvu za mlade fudbalere.

Volfsburg je na sto istresao 8.000.000 evra (tako tvrde Kiker i Transfermarkt, mada Fabricio Romano i Dejli Mejl pišu 13.000.000) i do 2025. dobio 22-godišnjeg napadača koji kipti od samopouzdanja. Kako i ne bi posle 21 gola na 41 meču za Anderleht, odnosno osvajanja Eura za mlade fudbalere na kojem je sa četiri gola poneo zvanje najboljeg strelca i onako usput, rešio finale protiv Portugalaca.

Izabrane vesti

Možda je Pep Gvardiola mogao da pruži šansu talentovanom špicu. Ionako od klasičnih, posle odlaska Serhija Aguera u Barselonu ima samo Gabrijela Žezusa. Naravno, Siti će pokušati da do kraja prelaznog roka ulovi krupnu zver (znamo i koju), ali onime što je pokazao u minulih godinu dana, Nmeča je zaslužio šansu da se sa Brazilcem nadmeće za status prve izmene. Doduše, klub sa Etihada se donekle obezbedio buy-back klauzulom i sa 15 posto od naredne prodaje.

Šansa mu nije ukazana, ali je Nemac s osmehom na licu dočekao potpis za Volfsburg. Drugi put u karijeri. Morao je da ide težim putem, a Siti ga je prethodno pozajmljivao Prestonu, pa Volfsburgu, Midlzbrou i na kraju Aderlehtu. Drugi mandat među Vukovima dočekaće sa znatno oštrijim čeljustima, spreman da se nadmeće sa Vutom Veghorstom za mesto prvog špica. Isitina, to će biti paklen zadatak posle 20 golova i devet asistencija Holanđanina u prošlom izdanju Bundeslige. Ko zna, Možda Mark van Bomel koji je na kraju sezone zamenio Olivera Glaznera, novog trenera Ajntrahta iz Frankfurta odliči da ih upari.

Iz kluba tvrde da Nmeču, ni posle neuspešnog prvog boravka u Nemačkoj, nisu ispuštali iz vida. Mladi napadač će na leđima nositi broj deset, a ekipi će se pridružiti u nedelju na trening kampu u austrijskom Bad Valtersdorfu.

Volsburg je za siću doveo špica koji će i na velikoj sceni Lige šampiona imati priliku da pokaže ljudima u Mančester sitiju da su pogrešili. Mogao bi ovo da bude novi veliki pogodak Volfsburga. Setimo se kako je januara 2014. doveo Kevina de Brujnea za 22.000.000, a godinu i po dana kasnije ga prodao za 76.000.000 upravo Građanima. Veghorst je stigao leta 2018. za 10.500.000 tri sezone zaredom dobacuje minimum do 16 golova u Bundesu.

Mogao bi Nmeča da bude nova zlatna koka.


tagovi

Lukas NmečaMančester SitiVolfsburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara