©Reutes
©Reutes

Volja jača od svih problema: Jovetić pogodio za Hertu, Leverkuzen izbegao poraz u 90. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.11.21. | 17:28

Robert Andrih uzeo crnogorskom napadaču ulogu heroja utakmice u Berlinu - 1:1

Onda kada je na terenu, Stevan Jovetić uvek je najveći problem za protivničke odbrane. A da proteklih godina nije imao toliko proteklih godina nije imao toliko problema sa povredama, bez sumnje bi bio jedan od najboljih napadača na Starom kontinentu. Sjajni crnogorski napadač danas je šesti put od početka sezone započeo utakmicu za Hertu i postigao treći gol u sezoni. On, nažalost po domaćina, nije bio bio dovoljan da ekipa Pala Dardaija osvoji sva tri boda protiv Leverkuzena, pošto su Aspirindžije izjednačile preko Roberta Andriha u 90. minutu - 1:1 (1:0).

Jovetić je u 42. minutu fantastično reagovao na ubačenu loptu Maksimilijana Mitelštata i onda iz drugog dodira poslao neodbranjiv udarac u rašlje nemoćnog Lukaša Hradeckog. Nekadašnji napadač Partizana mogao je i do drugog gola, pošto je većž u 55. minutu imao odličnu priliku, ali je njegov udarac prohujao pored leve stative.

Izabrane vesti

Sredinom drugog poluvremena gosti su umalo krunisali terensku incijativu. U svega pet-šest minuta nekoliko odličnih prilika imali su Robert Andrih, Amin Adli i Karem Demirbaj. Neki od tih pokušaja su bili neprecizni, a neke je na sjajan način zaustavio Aleksander Švolov.

Kada su pregrmeli tu krizu, igrači Herte su uspeli da uvedu utakmicu u miran tok, mada je bilo uzbuđenja i u 76. minutu, kada je jedan igrač domaćeg tima navodno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je arbitar Robert Hartman pokazao da se igra.

Sve je moglo da bude rešeno u 84. minutu, kada se Kevin Princ Boateng dobro namestio na ivici kaznenog prostora, a onda dobro gađao, ali je ta lopta prohujala pored stative. A onda, kada je delovalo da je sve rešeno, dogodila se konfuzija domaće odbrane. Posle prekida, lopta se kao rikošet odbila pred noge veziste Leverkuzena, kojem nije bilo teško da pogodi iz neposredne blizine. Iznenadni asistent bio je Odlilo Kosonu.

Leverkuzen je sa bodom skočio na deobui petog mesta sa Lajpcigom, dok Herta deli 11. mesto sa Kelnom i Bohumom, a mogla je da skoči na devetu poziciju.

BUNDESLIGA – 11. KOLO

Petak

Majnc - Borusija Menhengladbah 1:1 (0:1)

/Vidmer 76 - Nojhaus 38/

Subota

Bajern - Frajburg 2:1 (1:0)

/Gorecka 30, Levandovski 75 - Haberer 90+3/

Bohum - Hofenhajm 2:0 (0:0)

/Novotni 66, Pantović 90+7/

Štutgart - Bilefeld 0:1 (0:1)

/Okugava 19/

Volfzburg - Augzburg 1:0 (1:0)

/Nmeča 14/

RB Lajpcig - Dortmund 2:1 (1:0)

/Enkunku 29, Poulsen 68 - Rojs 52/

Nedelja

Herta - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:0)

/Jovetić 42 - Andrih 90/

17.30: (2,15) Keln (3,50) Union Berlin (3,60)

19.30: (4,10) Grojter (3,60) Ajntraht (1,98)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Stevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara