Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Vonderersi hvataju poslednji voz za plej-of

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 10:03

Crveno-crni su u seriji od četiri meča bez poraza, ali će morati da nastave u istom ritmu ukoliko žele da se domognu doigravanja, gde ih nije bilo u prethodne dve sezone

Ligaški deo Australijske A Lige ulazi u završnicu, a poslednje dve karte za plej-ofu i dalje čekaju svog vlasnika. Vestern Sidnej Vonderersi bi mogli da budu jedni od njih, ali će posle vrlo bitne pobede u prethodnom kolu nad Velington Finiksom, kojom su zadržali realne šanse za plasman u doigravanje, do kraja ligaškog dela - imaju još tri utakmice - morati da budu gotovo perfektni, počevši od duela sa Pert Glorija (11.30).

Crveno-crni trenutno zauzimaju osmu poziciju na tabeli, četiri boda udaljeni od Top 6, uz utakmicu manje od Adelejd Junajteda i dva meča više od sedmoplasiranog Vestern Junajteda.

Izabrane vesti

Vonderersi su na krilima Kvamea Jeboe i njegovog pobedonosnog pogotka, produžili niz mečeva bez poraza na četiri, ali sjajna serija ne bi smela da se prekine ni danas, ukoliko četa Žan-Pola de Marinja želi da se domogne završnice takmičenja, prvi put posle dve godine posta.

Pert Glori je posle trijumfa na “restartu” takmičenja nanizao dva poraza i skliznuo na deobu petog mesta, s tim da ekipa iz Zapadne Australije ima i meč manje od prvog pratioca. Trener ekipe, Toni Popović će biti odlučan da tu mini-seriju loših rezultata prekine upravo protiv bivšeg kluba i prošlogodišnjem finalisti plej-ofa obezbedi još jedno učešće u završnici A Lige.

Pert je ove sezone u oba navrata slavio protiv Vonderersa, sredinom decembra sa 2:0, da bi u drugoj polovini januara upisao minimalnu pobedu - 1:0. Odemo li malo dalje unazad, Vestern Sidnej nije savladao ekipu sa zapada Australije u prvenstvu još od otvaranja sezone 2017/18, u oktobru 2017. godine.

AUSTRALIJA 1 - 26. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Utorak

11.30: (2,90) Vestern Sidnej Vonderers (3,15) Pert Glori (2,40)



tagovi

Australija 1Vestern Sidnej VonderersPert Glori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara