Nova pobeda za Vošu (©Starsport)
Nova pobeda za Vošu (©Starsport)

Voša dodaje gas, Lalin džoker Đorđević srušio Kruševac, Vukadinović broji asistencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.08.20. | 19:17

Minimalan poraz Napretka

Čvrst otpor Napretka primorao je izabranike Nenada Lalatovića da se dobro preznoje, ali bodovi se ipak sele za Novi Sad. Trenutak inspiracije Miljana Vukadinovića i egzekucija Lalinog džokera sa klupe Stefana Đorđevića bili su Vojvodini dovoljni za treću uzastopnu pobedu u Superligi – 1:0 u petom kolu takmičenja.

Nije danas bilo lako gostima, dugo se Voša mučila da probije domaćina, u prvom poluvremenu maltene isključivo pokušavala udarcima sa distance, nijedan nije ušao ni u okvir gola 18-godišnjeg Alekse Jordanova...

Izabrane vesti

Možda je to malo i uspavalo mladog golmana, mada je jasno i da će njemu biti potrebne godine da sakupi neophodno iskustvo i samopouzdanje za veliku scenu, ali u odlučujućem 58. minutu nije se Jordanov najbolje snašao. Pre toga je Vukadinović primetio da se Đorđević – ušao u igru na poluvremenu – ubacuje iz drugog plana i majstorski protnuo loptu do saigrača pocepavši do tog trenutka bezgrešnu odbranu Napretka na pola. Đorđević je već u prijemu sebi stvorio prostor, nije doduše najbolje šutirao, ali nije ni Jordanov dobro reagovao i Voša je stigla do ispostavilo se pobedničkog gola.

Treća asistencija Vukadinovića u ovih pet kola.

Morao je Napredak potom da se otvori, da počne da loptu gura napred, u 61. minutu je dugu akciju Čarapana snažnim udarcem završio Uroš Rašković, ali je udarac 19-godišnjeg fudbalera izblokiran u poslednjem trenutku, taman toliko da pogodi samo spoljni deo mreže. Nažalost po Raškovića, neće on večerašnji meč pamtiti po tom šutu, već po 78. minutu i isključbog drugog žutog kartona koji je izazvao burne proste igrača Napretka.

Uzalud sve, procenio je sudija Stanko Ostraćanin da je Rašković šakom udario u lice Ognjena Đuričina - čini se i da jeste, problem je u tome što je prethodno bio faul nad Raškovićem, no je glavni arbitar pustio prednost - i Napredak je ostao sa desetoricom na terenu. I tako je mogao do izjednačenja, ali u 86. minutu Mladen Zeljković iz punog trka sa manje od deset metara šutira neprecizno i domaći su se u tom trenutku pomirili i sa četvrtim porazom u sezoni.

Voša opet pri vrhu, Voša opet u seriji pobeda. Ova večerašnja mukom je izvojevana. Ali pamti se samo konačan rezultat. Igra će biti bolja. Moraće, jer već u sledećem kolu Vojvodina igra derbi sa Partizanom na Karađorđu.

SUPERLIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

Proleter NS - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Ben 76/

TSC Bačka Topola - Metalac GM 2:3 (0:1)

/Tomanović 67, Lukić 70 - Katanić 16, 60, 75/

Subota

Čukarički - Bačka 1:0 (0:0)

/Kajević 76/

Javor - Radnik 2:1 (2:1)

/Luković 7pen, Maričić 23 - Spasić 30/

Spartak - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Marčić 14, Savković 41/

Partizan - Inđija 5:0 (1:0)

/Natho 20pen, Asano 48, 65, 76, Zdjelar 60/

Nedelja

Napredak – Vojvodina 0:1 (0:0)

/Đorđević 58/

19.00: (1,32) Voždovac (5,30) Zlatibor Čajetina (9,50)

19.00: (2,10) Mačva (3,45) Novi Pazar (3,50)

19.00: (1,35) Mladost (4,90) Rad (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Stefan ĐorđevićMiljan Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara