©Starsport
©Starsport

Voša imala 2:0 i promašivala sa dva metra: Železničar iz nokdauna volejom do velikog boda

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.11.23. | 17:05

U 14. Kolu Mozzart Bet Superlige 2:2 na močvarnom terenu Karađorđa

Od sjaja do očaja. Jeste fraza, ali fraza koja na najbolje opisuje neshvatljive oscilacije u igri Vojvodine. Kao i u prošlom kolu protiv Čukaričkog, uspela je Voša i protiv Železničara da ispusti dva gola prednosti, da promaši nemoguće i rivalu prepusti bod kada je morala da uzma sva tri. U 14. kolu Mozzart Bet Superlige gledali smo dva sasvim različita poluvremena i na kraju remi od 2:2 zbog kojeg bi u Novom Sadu mogli da puste suzu.

Prosto je neverovatno kako je Voša uspela sama sebi da zakomplikuje život u meču u kojem je imala pobedu u rukama, čak 16 šuteva kao protivničkom golu, ali je onda iz neobjašnjivih razloga rešila da otvori šake i sve prospe.

Izabrane vesti

Sve je moglo da bude gotovo još u prvom poluvremenu u kome je Voša izgledala odlično posebno imajući u vidu da je igrala u očajnim, močvarnim uslovima. Posle jake kiše u Novom Sadu na pojedinim delovima terena bilo je nemoguće kombinovati, pa opet je igra domaćeg tima imala glavu i rep. Prvenstveno zato što gosti iz Pančeva ni na tako raskvašenom terenu nisu mogli da isprate brzinu i veštinu Aleksu Vukanovića i Filipa Malbašića.

Pomenuti dvojac je od starta stavio na muke odbranu Železničara znajući da ne sme da dozvoli sebi da uđe u nervozu po blatištu Karađorđa. Posle desetominutnog ispitivanja terena, tek da se vidi gde noga propada do članka, pomenuti dvojac je ubrzao igru i nastavio praksu sa prethodnih par mečeva da rivala lomi u uvodnih 20 minuta.

Tako je bilo i danas, prvo Malbašić pored Marka Konatara centrira na drugu stativu, tamo Bojan Balaž kasni, a Radomir Milosavljević u 12. minutu glavom pogađa za 1:0. Već u 14. prednost je duplirana, lukav pas Uroša Nikolića, potpuno odsutna poslednja linija Pančevaca, Vukanović je sam i surov: rezantan udarac iza leđa nemoćnog Mladena Živkovića. I peta uzastopna utakmica na kojoj je Vukanović strelac. Ozbiljnu razliku pravi 31-godišnji fudbaler na superligaškim terenima.

Železničar je bio u nokdaunu, a mogao je da bude i nokautiran da među stativama nije bilo pomenutog Živkovića. Skinuo je on opasne pokušaje Dejana Zukića i kasnije Andrije Radulovića, pravovremenim izletanjima sprečio sigurne golove Malbašića i Nikolića… Pride su pored golovi šutirali Vukanović, Zukić, Radulović… Na drugoj strani samo neprecizan pokušaj Jevgena Pavlova posle centaršuta Đorđa Šušnjara, jedinog igrača Železničara koji je u prvom poluvremenu pravio kakve-takve probleme Voši.

Početak drugog poluvremena doneo je značajno smeliju igru Železničara, dve intervencije Lazara Carevića samo su ih na trenutak umirile, mada je imala Voša prilike da ih u potpunost anestezira. Živković je prvo uspeo da ukroti udarce Milosavljevića i na njegov odbitak Zukića sa svega četiri metra, Nikolić je zatim tukao tik pored stative…

I po nepisanom fudbalskom pravilu usledila je kazna. Posle kornera glavom igra Vojislav Stanković, sasvim statična je bila odbrana Vojvodine, potpuno samog ostavila je Šušnjara na petercu i Železničar je udahnuo život. A onda posle jednog opravdano poništenog gola zbog ofsajda i stigla do izjednačenja. Stefan Hajdin je centrirao, a bivši igra Vojvodine Ivan Lakićević uhvatio galantan volej i evrogolom poravnao rezultat na 2:2.

Imala je Voša i posle toga šansu da stigne do celog plena, Živković je odbranio i udarac Malbašića, da bi zatim rezervista Mihajlo Ivanović prvi stigao do lopte i uspeo da sa dva metra pogodi stativu, tek da zaokruži utisak o reviji promašaja novosadskog kluba.

Voša je tako ostala bez dva boda, a tek je u narednim nedeljama očekuju izazovi koji će testirati njen evropski potencijal. Prvo TSC u Bačkoj Topoli, pa Crvena Zvezda u Novom Sadu, zatim i Partizan u Humskoj.

VOJVODINA – ŽELEZNIČAR 2:2 (2:0)

/Milosavljević 12, Vukanović 14 – Šušnjar 63, Lakićević 76/

Stadion: Karađorđe

Sudija: Novak Simović

Vojvodina (4-2-3-1): Carević 6 – Lazarević 6 (od 69. Bjeković), Crnomarković 6, Jeličić 6, Đorđević 6 – Milosavljević 6,5, Zukić 6 – Radulović 6, Nikolić 6,5 (od 69. Kajević 5,5 (od 89. Vukić)), Malbašić 7,5 – Vukanović 7,5 (od 73. Ivanović).

Železničar (3-5-2): Živković 8 – Balaž 5,5, Stanković 6, Konatar 5,5 – Lakićević 6,5, Đorđević 6 (od 80. Purtić), Knežević 6 (od 90. Gajić), Pantelić 6, Hajdin 6,5 – Šušnjar 7,5 (od 80. Jovanović), Pavlov 5,5 (od 65. Romanić 6,5).

Igrač utakmice: Mladen Živković

MOZZART BET SUPERLIGA – 14. KOLO:

Subota

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

/Mijatović 19, Spajić 54, Kanga pen 90 - Tomašević 70/

Nedelja

Vojvodina - Železničar 2:2 (2:0)

/Milosavljević 12, Vukanović 14 – Šušnjar 63, Lakićević 76/

Čukarički - TSC u toku

19.30: (2.30) Voždovac (3.30) Radnički Niš (3.20)

Ponedeljak

15.00: (5.70) Novi Pazar (3.80) Partizan (1.63)

17.00: (2.30) Spartak Subotica (3.35) Radnički 1923 (3.15)

18.30: (2.30) Napredak (3.35) IMT (3.15)

19.00: (2.40) Mladost Lučani (3.35) Javor (2.90)

***kvote su podložne promenama




tagovi

FK VojvodinaFK ŽelezničarŽelezničar PančevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara