Voša izvukla život iz Standarda, Anderleht i Kompani se opet brukaju

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.09.20. | 17:35

Kiks domaćina u Liježu, još veći u Briselu

Žestokih 120 minuta u četvrtak veče protiv Vojvodine su očigledno ostavili traga na fudbalerima Standarda koji su danas kiksnuli protiv Varegema i odigrali 2:2 na svom terenu. A malo je falilo da ostanu i bez tog boda…

Probao je trener Montanije sa izmenama da osveži ekipu ali je to uticalo na konačan kvalitet. Videlo se od starta da su domaći umorni i da će ovo biti teška utakmica. Njihov bivši igrač Žan Lik Dompe im je zatresao mrežu već posle 10 minuta igre pošto je sa peterca pogodio glavom posle lepog centaršuta Bruna i očajne reakcije odrbane domaćih. Standard je prespavao prvih 45 minuta meča i imao je sreće da gosti nisu iskoristili još neki od brojnih kikseva njegove odbrane.

Izabrane vesti

Poečtak drugog poluvremena je ulio nadu domaćima. Tinejdžer “Mikelanđelo” Balikviša (19) je postigao prvi gol u profesionalnoj karijeri u prvoj utakmici u kojoj je bio starter. Sačekao je na petercu loptu koju je promašio Duje Čop pa je ispalo da je Hrvat asistirao.

Ipak, raspoloženi Dompe na drugoj strani baš nije dao bivšem klubu da se mnogo raduje. Dva minuta posle izjendačenja, Dompe je iz kornera “pogodio u glavu” Jelea Fosena, a iskusni napadač je rutinski pogodio za novo vođstvo.

Probao je Montanije izmenama, a jedna od njih ga je spasila poraza. Muleka je ušao u igru u 70. minutu, da bi desetak minuta kasnije sjajno reagovao glavom na petercu posle kontre i centaršuta se desnog krila, pa su Crveni nekako došli do boda.

Kiks Standrada nije iskoristio Anderleht da ga preskoči na tabeli. Slavni klub iz Brisela nastavlja da se bruka pošto je danas prokockao pobedu na svom terenu protiv slabašnog Eupena – 1:1.

Anderleht ima tri pobede i četiri poraza od početka prvenstva, ali sve utakmice do sada je igrao protiv slabijih timova iz donjeg dela tabele. Pobedio je Beveren, Serkl Briž i Sen Tron, a remizirao sa slabim timovima poput Ostendea, Muskrona, Mehelena i danas Eupena. Anderleht i njegov trener Vensan Kompani ne ulivaju nikakvo poverenje i navijače je strah da bi mogla da se ponovi očajna prošla sezona kada je klub izvisio za Evropu.

Anderleht može da ima opravdanje za današnji kiks u odsustvu nekolicine igrača zbog pozitivnih testova na COVID-19. Ipak, slaba je to uteha… Imali su pobedu na tacni, mada to ne znači da Eupen nije zaslužio bod.

Podatak da je domaći golman Van Krombrug bio najbolji pojedinac Anderlehta u prvih sat vremena i da je spasao dva čista gola, najbolje govori o igri Kompanijevog tima u prvih sat vremena. Ipak, uspeli su da povedu u 71. minutu kada je Lokonda ispalio neodbranjiv projektila sa 18 metara.

Imali su domaći pobedu u džepu, a onda je Ngoj u 90. minutu iskoristio ogroman kiks Lukasena i uz mnogo sreće pogodio za izjednačenje i bod gostiju. 

BELGIJA 1 - 7. KOLO

Petak

Kortrajk - Antverpen 1:3 (1:0)

/Mbojo 3 - Sejnsburi 63ag, Refaelov 82, Mbokani 90+2/

Subota

Beršot - Beveren 3:2 (1:2)

/Tisudali 42, Suzuki 79, Bronjo 90+6 - Eford 11, Hejmans 14/

Mehelen - Sint Trojden 2:0 (0:0)

/Vranks 60, 64/

Gent - Leven 2:3 (0:2)

/Dorš 71pen, Klajndint 74pen - Sova 41, 48, Mertens 44/

Nedelja

Standard - Varegem 2:2 (0:1)

/Anže Balkviša 47, Muleka 81 - Dompe 10, Fosen 49/

Anderleht - Eupen 1:1 (0:0)

/Lokonga 71 - Bgoj 90/

18.15: (1,27) Klub Briž (6,00) Serkl Briž (10,0)

20.45: (5,20) Muskron (3,70) Šarlroa (1,70)

Ponedeljak

20.45: (1,63) Genk (3,90) Ostende (5,50)

*** kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara