Vojvodina (©Starsport)
Vojvodina (©Starsport)

Voša juri prvi het-trik pobeda posle tri godine

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 13:33

Stara dama dočekuje Novi Pazar u Novom Sadu (20.00)

Krenuo je košmarno drugi deo sezone Mozzart Bet Superlige za Vojvodinu, ali su u poslednja dva kola Novosađani pokazali reakciju i uspeli nekako da vežu dve pobede. Doduše protiv Voždovca su slavili uz mnogo sreće (pogotkom Lazara Jovanovića u 96. minutu), dok su protiv IMT-a Lale dosta lakše došle do celog plena (3:1).

Bio je to prvi Vošin trijumf na strani još od sredine decembra, te sada ekipa Božidara Bandovića ima priliku da prvi put posle skoro tri i po godine zabeleži het-trik pobeda. Ove sezone Voša je u dva navrata vezala po dva trijumfa, ali bi se po pravilu okliznula u prvom sledećem susretu. Međutim, neće domaćinu biti nimalo lako, jer im je prepreka na tom putu ekipa Novog Pazara. Pazarci su Voši jedni od direktnih konkurenata u borbi za Evropu, pa je njihov današnji susret na "Karađorđu" jedan od derbija 26. kola Mozzart Bet Superlige (20.00, TV Arena Sport 3).

Izabrane vesti

Ni Pazarci nisu dobro otvorili prolećni deo sezone, jer imaju tri poraza, dva remija i samo jednu pobedu, pa je ekipa Igora Matića trenutno na osmom mestu i kaska dva boda za Vojvodinom. Lale bi eventualnim trijumfom mogle da se značajnije odlepe u odnosu na ekipu iz Raške oblasti i tako ostanu u trci za evrovizu sa Čukaričkim i kragujevačkim Radničkim.

Tradicija je takođe na strani domaćih jer u 11 susreta odigranih u Novom Sadu Vojvodina protiv današnjeg protivnika ima deset pobeda i samo jedan remi. Dakle, Novi Pazar nikada nije osetio slast pobede u Srpskoj Atini.

Međutim Pazarcima to predstavlja samo dodatni motiv, a u timu ima veoma opasne pojedince. Veliki hendikep za goste jeste izostanak prve zvezde tima Adema Ljajića, koji je doživeo manju povredu u duelu sa Voždovcem. Međutim, pored njega tu su Sejduba Suma i vrlo razigrani Adetunđi Adešina kao glavne pretnje domaćima.

Svestan je stručni štab Lala individualnog kvaliteta gostiju, te je deo taktike da protivničke napadače drže što dalje od svog gola.

"Naša je ideja da napadamo, dominiramo, igramo visoko i agresivno i da imamo dobre pozicije iza lopte. Ne smemo protivniku da dozvolimo da dođe blizu našem golu, jer u napadu Pazarci imaju veoma opasne individualce, koji mogu jednim potezom da reše utakmicu. Zato moramo biti maksimalno fokusirani. Veoma smo motivisani da vežemo treću pobedu i verujem da to moji momci mogu da ostvare", rekao je trener Novosađana Božidar Bandović.

Vojvodina je u prošlom kolu prikazala najbolje izdanje u ovoj kalendarskoj godini, ali opet je bilo oscilacija u igri, koje bi sasvim sigurno rival poput Novog Pazara znao da kazni. Zato je pred domaćom ekipom zadatak da odigra još zrelije i disciplinovanije, posebno kada je reč o defanzivi, budući da je napadački deo tima uradio dosta dobar posao pre nekoliko dana u Beogradu protiv Traktorista. Tada je Voša čak šest puta zatresla protivničku mrežu, ali su tri gola poništena zbog ofsajd pozicija.

Bilo je tu ipak propusta i pada u igri početkom drugog poluvremena, što posebno protiv ekipa iz gornjeg dela tabele ne bi smelo da se dešava klubu koji ima evropske ambicije. Stara dama ima motiv i da se Pazarcima revanšira za poraz iz jeseni kada je domaćin rutinski slavio (1:3). Ipak, mnogo toga se promenilo od tada, a u tom meču oba tima su predvodili različiti treneri. Na klupi Novosađana je sedeo Ranko Popović, kojeg je na pauzi nasledio Božidar Bandović, dok je Pazarce predvodio Siniša Dobrašinović, ns čije je mesto došao Igor Matić.

Projektovani sastav Vojvodine (4-3-3): Carević – Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević – Indio, Petrović, Zukić – Radulović, Vukanović, Zadi Seri.

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

14.00 (2.70) Radnik (3.15) IMT (2.75)

16.00 (3.50) Voždovac (3.45) Čukarički (2.10)

18.00 (3.70) Spartak (3.40) TSC (2.05)

20.00 (1.88) Vojvodina (3.50) Novi Pazar (4.20)

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)



tagovi

FK VojvodinaBožidar BandovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara